Skal du på festival i år? Les festivalbloggernes supertips for den ultimate opplevelsen her.

Nedtellingen har startet. Du har billettene i den ene hånda og teltet i den andre. Sommeren er endelig her, og du skal på din første festival. Men vet du egentlig nok om festivallivet? StudentTorget tok en prat med bloggerne Belinda Jakobsen og Stian André Trøan Strand, som skal blogge for Pepsi Max på årets Hove-festival, for å få deres beste tips til hva du kan gjøre for å få en best mulig festivalopplevelse.

Mens Stian André Trøan Strand ikke husker hvor mange ganger han har vært på festival, er Belinda Jakobsen så å si festivaljomfru. Likevel er det Hove-festivalen som skiller seg ut som «top notch» for begge to.

 

Hva er det beste med å være på festival?

Belinda: Det faktum at nordmenn slutter å oppføre seg som nordmenn. Alle «kjenner» plutselig alle, alle er i et ekstremt godt humør, er utadvendte og lette å komme i kontakt med. For ikke å snakke om alle konsertene som kommer på løpende bånd!
Stian André: Det må være stemningen, menneskene og hele opplevelsen. Altså, hvem kan finne noe dårlig med en festival?


 

Dine beste pakketips?

Belinda: VÅTSERVIETTER. Og gode sko!
Stian André: Pakk i trillekoffert, og ta gjerne en stor en. Da har du et godt utvalg, og du ender ikke opp med å bli dritsur på deg selv og de rundt deg fordi du ikke har noe klær som passer. Altså, man skal ikke gå bananas med pakkingen, men ta med gjerne det du absolutt trenger, pluss litt til.

 

3 ting du ikke klarer deg uten på festival?

Belinda: Våtservietter, vin, og jævlig god tålmodighet.
Stian André: Kamera, mobil og lader. Bilder gir mange fine minner, og mobil gjør at du kan kommunisere med resten av festivalfolket og gjøre deg litt orientert i forhold til hvor de er hen. Og laderen? Det sier seg selv.

 

Noe det er fristende å ta med på festival, men som du aldri kommer til å få bruk for?

Belinda: Kondomer. Ingen vil pule deg uansett når du lukter så shit som du gjør etter noen timer på festival.
Stian André: Jeg kan godt si at jeg kunne tenkt meg å ta med rettetang, uten å få meg selv i det lyset at jeg er en jålete gutt. Jeg tenker at; greit, rettetang gjør meg fin, men jeg orker jo ikke en gang å bruke rettetang hjemme, så jeg kommer garantert ikke til å bruke den på festival!

 

Hvordan overleve på festival i dårlig vær?


Belinda: Jeg overlevde ved å dra hjem til min to meter brede dusj for å ligge der i fosterstilling og gråte mens jeg takket Gud for luksus, men andre vet jo at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær!
Stian André: Smil og lev. Jeg var på en festival i fjor hvor det var drittvær og flom. Bilene svømte med vannet, men jeg hadde det knallbra og smilte og hilste på alle uansett. Det må nok være det viktigste med festivallivet generelt; Vær smørblid! Herregud, du er på festival?

 

Beste festivalopplevelse?

Belinda: Uten tvil da Paramore valgte ut en fan som hadde stått i fire timer foran scenen før konserten og ventet på at de skulle opptre. Jenta ble tatt opp på scenen, og sang en gråtende duett med Paramore's vokalist Haley Williams. Da gråt jeg og.
Stian André: Hove anno 2010 - Paramore. Det var noe av det villeste. De tok opp ei jente på scenen, og de fleste sto rundt meg og gråt. Jeg gråt naturligvis ikke, for jeg ville jo virke macho. Men jeg hylskreik som en blodhomo ville gjort på innsiden. På utsiden strålte jeg.


 

Og den verste?

Belinda: Egentlig hver morgen man våknet i et telt som ligger opp ned, i et antrekk man ikke vet hvor kommer fra, og uten mobil og røyk.
Stian André: Jeg må nok si Selbufestivalen 2010, hvor det regna så mye at det ble flom. Men jeg var der bare en dag, for jeg hadde tidenes bakrus etter den første kvelden. Da gråt jeg faktisk, jeg hadde en hodepine som omtrent tok livet av meg.

 

LES OGSÅ: FESTIVALGUIDE SOMMEREN 2011

 

 

Noe man absolutt bør styre unna på festival?

Belinda: Dop.
Stian André: Frekkheter og bråk. Er du skeptisk til noen, så løp. Det verste jeg vet er sure folk på festival som kan finne på å for eksempel ty til vold. En jente i vår gjeng ble slått på vorspielet til Hove 2011. Totalt unødvendig.

 

Hva gjør man for å få den ultimate festivalopplevelsen?

Belinda: Alt handler om humøret! Gå inn med en bra innstilling, og det kan ikke slå feil. Vær åpen, snakk med mennesker, ikke vær drita på konserter, venter med det til etterpå slik at du faktisk husker konserten, og nyt en friuke med masse bra folk.
Stian André: Hove i fjor var mitt livs opplevelse. Jeg var naturligvis «kanakkas» hele uka, men jeg hadde det moro, og var en av få som husket alle konsertene. Drikk deg opp til konserten, ha det bra og smil. Hils på nye mennesker og slipp deg løs. Folk er ikke den samme på festival. De er mer hyggelige og folk tør å si hei uten at du kjenner dem.