(StudentTorget.no):

Uansett hvor lyst man har, er det ikke alle som kan unne seg en høstferie til utlandet på studentbudsjett. Men fortvil ikke, høsten tilbyr en rekke billige flybilletter og pakketurer.

Høsten har kommet, og mange gruer seg til den kalde vinteren vi har i vente. Mange opplever mørketiden ved at det blir vanskeligere å stå opp om morgenen, i tillegg til at det blir vanskeligere å komme seg ut av huset.

Veldig mange nordmenn blir rammet av høstdepresjon. For å unngå dette, er det mye man kan gjøre. Et råd er å reise på ferie til sydligere strøk hvis man har tid og råd. Og en utenlandstur er alltids deilig, selv om man ikke lider av høstdepresjon, men bare ønsker å koble av litt fra hverdagen.

Norwegian er et av selskapene som har lagt til rette for høstens utflukter. Lasse Sandaker-Nielsen er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. Han forteller at deres lavpriskalender er et ypperlig verktøy for å finne de billigste turene. Denne kalenderen viser priser for hver dag i en hel måned. Du kan justere søket underveis og få oppdaterte priser. Når du velger utreise og returdato i kalenderen kan du se flyvningene.


LES OGSÅ: Slik bruker du kortet riktig på ferie

 

Billigst utenfor høysesong

Sandaker-Nielsen forteller at hvis man reiser litt utenfor høstferietiden kan man finne svært billige billetter.
 HER KAN DU FINNE BILLIGE BILLETTER:


Restplass

 Finn

✔ Ryanair

 Travellink

✔ Supersaver

✔ Flybilligst

– Til både storbyer og typiske sydendestinasjoner, sier Sandaker-Nielsen og legger til:

– Det er alltid billig å reise utenfor høysesong, men er du tidlig ute og bestiller, kan du være heldig å finne billige billetter hos Norwegian. Nå i høstferien har vi smekkfulle fly både til Middelhavet og Kanariøyene, i tillegg til en del populære storbyer.

Sandaker-Nielsen sier også at du kan gjøre en del kupp i høst.

– Både innenlands, innenfor Skandinavia og til mindre kjente europeiske storbyer. Baltikum er populært, og der er det også svært billig både med hotell, mat og drikke.

I forhold til om det er billigst å reise på storbyferie eller sydentur i høst, forteller Sandaker-Nielsen at det kommer helt an på når man velger å reise.

 

En uke i Tyrkia

FERIE: Aleksander Gundrosen (23) fikk seg en ukes ferie i Tyrkia for om lag 3000 kroner.

Aleksander Gundrosen (23) fra Kragerø tok seg nylig en ukes høstferie til Tyrkia, og er veldig fornøyd med turen.

– Vi har hatt en veldig fin ferie. Badet og solt oss masse. Det var veldig varmt og fint vær hele tiden, bortsett fra første kvelden da det regnet en del.


Gundrosen og hans reisefølge bestilte turen cirka én uke før de dro.

– Turen kostet like i underkant av 3000 kroner per person. Med flymat og transport til og fra flyplass/hotellet. Vi valgte det billigste alternativet i nærheten av Alanya, og derfor et tostjerners hotell. En i reisefølget ville gjerne dit for å møte noen kjente, forteller han.

Gundrosen anbefaler andre å ta seg en ferietur nå som høsten har kommet.

– Absolutt. Ingenting er som å komme seg til varmere strøk en uke, når det går mot vinter hjemme, avslutter Gundrosen.