Navn: Sara V. Wilsgaard
Alder: 23 år
Stilling: Kommunikasjonsrådgiver
Arbeidsgiver: Oslo Høyre
Utdanning: Internasjonal markedsføring ved Markedshøyskolen

 

Fortell kort om hva du jobber som og hvor!

Jeg jobber som kommunikasjonsrådgiver i Oslo Høyre. Som kommunikasjonsrådgiver jobber jeg med kommunikasjonen til organisasjonen. Alt fra pressemeldinger til kampanjer.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Det er utrolig spennende å jobbe i en politisk organisasjon, for ingen dager er like. En vet aldri hva morgendagen bringer og hvilke samfunnsaktuelle saker media ønsker å rette fokuset mot.

Spesielt spennende er det å jobbe i et valgkampår.

En vanlig arbeidsdag kan være alt i fra å lage en valgkampstrategi, finne aktuelle saker for å komme på i media, planlegging av medlemsaktiviteter til drift av økonomi og budsjettering.

 

Hva skal til for å lykkes i din jobb?

Du bør være strukturert og ryddig. En god porsjon tålmodighet er også et pluss. Du bør også være glad i å møte mennesker, og ha mye pågangsmot.

Sist, men ikke minst bør man sympatisere og interessere seg for partiets politikk.

 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i din bransje?

Mange av våre stortingsrepresentanter, ministere, politiske rådgivere og andre samfunnsledere har en eller annen bakgrunn fra en politisk organisasjon.

NHO-sjef John G. Bernander har blant annet bakgrunn fra Unge Høyre. Det samme har også Kai Henriksen, direktør i vinmonopolet som er tidligere leder i Unge Høyre.


 

Hva er din utdanningsbakgrunn?

Jeg har en bachelorgrad i internasjonal markedsføring fra Markedshøyskolen.

Jeg har alltid vært veldig glad i å jobbe med mennesker. Grunnen til at jeg valgte internasjonal markedsføring er at det gir meg en utdannelse som tar for seg alt fra forbrukersosiologi til statistikk.

Etter en bachelor innen internasjonal markedsføring er jobbmulighetene mange, du kan jobbe med alt fra organisasjonsarbeid til business to business markedsføring.

Grunnen til at jeg valgte internasjonal markedsføring framfor bare markedsføring er at jeg ønsket å kunne se markedsføring i et større verdensperspektiv.

Jeg lærte utrolig masse av faget interkulturell kommunikasjon. Alt for mange norske bedrifter undervurderer kulturelle forskjeller og går på trynet når man tar bedriften/produktet internasjonalt.

LES OGSÅ: Sindre sitt første år som økonomimedarbeider - Mitt første år

 

Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?

Jeg tror at jeg fikk jobben fordi jeg viste interesse for organisasjonens daglige drift. Jeg hadde stadig forslag til forbedringer, kom med nye ideer, samt at jeg var aktiv som medlem i Unge Høyre.

Videre tror jeg at jeg skilte meg ut med min utdannelse i markedsføring da det er svært mange i det politiske miljø med utdanning innen jus eller statsvitenskap.


 

Hva er dine anbefalinger / råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Engasjer deg i et politisk parti!

Det er dagens unge som er fremtidens ledere, politikere og statsministere. Det man lærer av å engasjere seg eller jobbe i et politisk parti er noe du kommer til å ha som et gode videre i livet. Ikke bare vil du få innblikk og forståelse for hvordan Norge fungerer, men du lærer verdien av å ha et demokrati.

Politikk er krevende, og du blir aldri utlært. Ikke vær redd for å stille spørsmål. Organisasjoner får gjerne et internt miljø der man er vant med å gjøre ting som man alltid har gjort det, og har en helt særegen sjargong. Tenk nytt, kreativt og tør å stå for det du mener er riktig.

 

Et siste spørsmål! Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder?!

Det beste med å jobbe i et politisk parti er at man jobber med mennesker. Vi går på jobb fordi vi vet at et menneske kan gjøre en forskjell, vi går på jobb fordi vi ønsker en hverdag og en bedre by for alle samfunnsborgerne.

Videre kommer man tett på andre politikere, får muligheten til å bli kjent med dyktige personer i og utenfor partiet og ikke minst et unikt nettverk. Hvis du liker å utfordre deg selv, skal jeg love deg at det er nok av personlige utfordringer å bryne seg på i politikken.

Jeg lærer noe hver dag!