YRKESINTERVJU: Psykolog

Navn: Jill Solberg
Alder: 27
Stilling: Psykolog                          
Ansatt siden:                        2008                

Yrkesbeskrivelse:

Psykolog

Les om jobbmuligheter på Ullevål Universitetssykehus

 

 

Arbeidsgiver:
Ullevål Universitetssykehus

Fortell kort om hva du jobber som og hvor!

Jeg jobber som psykolog ved barneklinikken på Ullevål sykehus. Det jeg jobber mest med er barn og unge med spiseforstyrrelser, i tillegg til overvektsproblematikk.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

En typisk arbeidsdag er veldig variert. Dagene består av samtaler med pasienter, samarbeidsmøter med andre instanser, planlegging av behandling, undervisning og mye annet.

 

Hva skal til for å lykkes i din jobb?

Empati og engasjement! Det er viktig for psykologer å ha mye kunnskap om de forskjellige psykiske lidelsene, og å kunne leve seg inn i historien til hver enkelt pasient. Slik kan man si noe om hvilken behandling som er mest hensiktsmessig, og hvordan man ellers kan hjelpe den enkelte på best mulig måte.

 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke / din bransje?


Mange yngre psykologer velger nå å begynne på etterutdanning så snart man er ferdig utdannet. For min del har jeg valgt å ta en klinisk spesialitet innen barn- og unge, slik at jeg blir psykologspesialist. Andre velger ofte å jobbe noen år i det offentlige, før de begynner å jobbe i det private næringsliv som for eksempel konsulenter. Det er mange ulike veier å ta innen mitt yrke!

 

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter i ditt yrke / din bransje?

Som nyutdannet psykolog er det mest vanlig at man søker på jobber på psykologer, slik at det ikke er så mange typiske startjobber i mitt yrke. De fleste begynner å jobbe innen feltet psykisk helsevern og jobber enten på poliklinikker, sykehus eller i kommunen. Dette er en av de store fordelene ved å ha en profesjonsutdannelse – du er kvalifisert til å jobbe som psykolog med en gang du er ferdig utdannet.

LES OGSÅ: Vurderer du å bli dommer? Les tingrettsdommerens erfaringer og tips!

 

Hva er din utdanningsbakgrunn?

Profesjonsstudiumet i Psykologi ved Universitetet i Oslo, som gir graden Cand.psychol. Studiet tar seks år inkludert forberedende (ex.fac og ex.phil). Ett av årene tok jeg som utvekslingsstudent i Glasgow, Skottland.


 

Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?

Jeg har erfaring fra poliklinikk fra tidligere, og har jobbet mye med ungdom som har det vanskelig. Jeg har også engasjert i spiseforstyrrelser, og synes det er veldig givende å jobbe med – noe som er viktig for akkurat min jobb.

 

Hva er dine anbefalinger / råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Det er vanskelig å komme inn på studiet, men ikke uoverkommelig! Vil derfor oppmuntre alle til å lese mye det første året, i tillegg til å være aktiv i kollokviegrupper. Ikke gi opp før du har forsøkt! Har du først kommet inn er det et kjempeflott studium, og anbefales på det sterkeste. Studiet gir deg også en bred bakgrunn, slik at du kan jobbe i mange forskjellige retninger når du er ferdig utdannet.

 

Er det noen spesiell krav som stilles for å få en jobb som den du har? (personlighet, akademiske meritter, utdanningsretninger, annet)

Man må være faglig flink, i tillegg til å ha gode mellommenneskelige egenskaper. I mitt yrke er det en fordel dersom du vil spesialisere deg innen barn- og unge, men ikke et krav.


 

Et siste spørsmål! Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder?!

Jeg har betalt lunsj og flexitid, bortsett fra det er det nok ikke så mange frynsegoder i min jobb! Det beste ved å jobbe som psykolog er at man får jobbe med mennesker, se endringer og følge pasienter over en lang periode. Jobben min er derfor givende i seg selv.


Takk for at du svarte og lykke til videre!

 JOBBMULIGHETER: Psykolog / Psykiater


Arbeidsgivere og ledige stillinger:
Se alle aktuelle arbeidsgivere
Se alle ledige stillinger

Relatert bransje: Helsesektor / Farmasi / Legemiddel
Arbeidsgivere i bransjen | Ledige stillinger i bransjen

 

 UTDANNINGER RETTET MOT YRKET: Psykolog / Psykiater


Utdanninger rettet mot yrket:
Se oversikten over relaterte utdanninger

Skoleoversikt:
Se oversikten over skoler i Norge