YRKESINTERVJU: Førskolelærer

Navn: Gunnhild R. Sandvik
Alder: 28 år
Yrke: Pedagogisk leder

Yrkesbeskrivelse:

Førskolelærer


Arbeidsgiver:

Oslo kommune

Fortell kort om hva du jobber som og hvor.

Jeg jobber som pedagogisk leder i en barnehage i bydel Nordre Aker.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Jeg jobber 7,5 timer. Begynner tidligst 07.30 og slutter senest 17.00. Om morgenen gjør vi klar avdelingen, og så tar vi i mot barna. På formiddagen er vi ute og leker; leker inne i små grupper eller går på tur. Rundt kl 11 spiser vi lunsj sammen med barna, og så sover de. Da har vi pause, og eventuelt møter. På ettermiddagen har vi sangsamlinger, lekegrupper eller fri lek ute eller inne. Jeg bruker av og til tiden til å skrive planer, eller ha foreldresamtaler. 

 

Hva skal til for å lykkes i din jobb?

Gode samarbeidsevner, interesse for barns hverdag og utvikling, og et hav av tålmodighet.

 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke / din bransje?

Neste steg er styrer i barnehage. For den jobben bør man ha litt mer utdanning innen ledelse og organisasjon, og mye erfaring innen barnehagearbeid.

 

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter i ditt yrke / din bransje?

Pedagogisk leder
 

Hva er din utdanningsbakgrunn?

Førskolelærerutdanning

 

Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?

Det finnes utrolig mange ledige stillinger som førskolelærer i Oslo Kommune, og det er veldig lett å få jobb. Jeg fikk nok akkurat denne jobben fordi jeg var den best kvalifiserte av de som søkte på stillingen.

 

Hva er dine anbefalinger / råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Jeg anbefaler de å komme til Oslo å begynne å jobbe. Det er mange barn som trenger førskolelærer, og det gir mange spennende utfordringer.
 

Er det noen spesiell krav som stilles for å få en jobb som den du har (personlighet, akademiske meritter, utdanningsretninger, annet)?

Man må ha førskolelærerutdanning for å få fast stilling. 

 

Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder?

Vi har ikke akkurat så mange frynsegoder i form av penger eller materielle ting. Frynsegodene får vel være at vi får lov å være sammen med barn og delta i deres utvikling. Vi får være mye ute. Vi får leke. Og arbeidsdagen varer aldri lenger enn til kl 17.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: