Fortell kort om hva du jobber som og hvor

Jeg jobber med ekstern kommunikasjon og forskningsformidling ved Menighetsfakultetet (MF). Jeg er redaktør for et blad og et par nettsider, og har ansvar for de interaktive mediene. Jeg lager informasjonsmateriell og utvikler reklamefilmer og kampanjer.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Jeg starter dagen på kontoret – gjerne med en kopp kaffe. Jeg sjekker mail, og skriver en liten nyhetssak til nettsiden. Plutselig ringer en journalist som trenger hjelp til å finne en fagperson som kan uttale seg om en aktuell sak, og jeg går i gang med det. Så kan det kanskje være et koordineringsmøte med min leder eller samarbeidspartnere, både internt og eksternt. Dernest må jeg som regel planlegge en forestående aktivitet og kanskje lese et sammendrag av en forskningsrapport.

 

Hva skal til for å lykkes i din jobb?

Man må like å følge med, være i farta med stort og smått samtidig, og ha evne til å formidle både visuelt og tekstlig.

 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke / din bransje?


Det kan enten være å bli stadig faglig sterkere, eller det kan være å gå for stillinger med lederansvar.

 

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter i ditt yrke / din bransje?

Et eksempel er å være informasjonsmedarbeider. Man kommer jo ofte inn i en etablert avdeling, og får tildelt de «ledige» oppgavene. En annen startjobb kan være som webredaktør, noe som jo er kjempegøy.

 

Hva er din utdanningsbakgrunn?

Jeg er utdannet lærer med religion og idrett som fag. I tillegg har jeg videreutdanning i informasjon og samfunnskontakt fra BI. I et flerreligiøst samfunn er det i dag et fortrinn å ha kunnskap om religion når man driver med massekommunikasjon. Siden 95 prosent av verdens befolkning har en tro på et eller annet, er dette noe man må forholde seg til  og ha kunnskap om.

LES OGSÅ: Sindre sitt første år som økonomimedarbeider - Mitt første år

 

Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?

Jeg hadde bred organisasjonserfaring og et stort nettverk innen det aktuelle feltet. Jeg hadde også bred erfaring fra ulike informasjons- og markedsavdelinger både i privat og offentlig sektor.

 

Hva er dine anbefalinger / råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Det er mange veier til målet, og det viktige er å dyrke dine kommunikasjonsevner, relasjoner og det kommunikasjonsfaglige. Det kan enten være pedagogikk, psykologi eller markedskommunikasjon.


 

Er det noen spesiell krav som stilles for å få en jobb som den du har (personlighet, akademiske meritter, utdanningsretninger, annet)?

Nei, men høyere utdanning blir alltid etterspurt.  I forhold til personlighet bør man ha gode kommunikasjonsevner.

 

Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder?

Det beste med å være kommunikasjonsrådgiver er at man lærer mye om forskjellige ting, og får god oversikt over det feltet man jobber innenfor. Av frynsegoder vil jeg nevne mange venner og kolleger og gratis anmeldereksemplar av spennende bøker!