(StudentTorget.no):
Med både skole, deltidsjobb, venner og familie er det ikke alltid enkelt å få tiden til å strekke til. Da er det en fordel at det går fort å lage middag.
Her får du oppskriften på syv spennende middagsretter som vil ta deg under 20 minutter å lage.
Alle oppskriftene er hentet fra Matprat.no.
Enkel pasta carbonara
Dette trenger du:
200 gram kjøttdeig av svin
50 gram bacon
1 båt finhakket hvitløk
1 og ½ dl matfløte
2 ss revet parmesanost
¼ pakke dypfryste erter
120 g spaghetti
Slik gjør du:
1. Kok spaghetti etter anvisning på pakningen. Stek kjøttdeig og bacon i biter i en stekepanne med margarin/olje.
2. Ha i finhakket hvitløk, erter og matfløte og la alt småkoke 2-3 minutter før du rører inn parmesanosten.
3. Ha pastaen over og bland.
Club Sandwich
Dette trenger du:
4 skiver brød
2 ss lettmajones
2 ss dijonsennep
½ stk rapidsalat
8 skiver kalkunpålegg
2 tomater
2 sylteagurker
Slik gjør du:
1. Rist brødskivene lett i en brødrister eller i stekeovnen. Avkjøl skivene og smør skivene med majones og sennep.
2. Legg på salat og røkt pålegg av kylling eller annet magert kjøttpålegg. Skiver av grillet kylling kan også brukes. Avslutt med oppskåret tomat og sylteagurk.
3. Legg to og to skiver mot hverandre og del sandwichene i to fra hjørne til hjørne.
Gresk omelett
Dette trenger du:
4 egg
4 ss vann eller melk
25 gram fetaost i biter
2 ss hakket bladpersille
2 stk hermetiske artisjokker
¼ stk finhakket rød paprika
1 ss margarin
Salt
Pepper
Slik gjør du:
1. Visp sammen egg, vann eller melk, salt og pepper. Bland inn fetaost og persille.
2. Fres artisjokkbiter og paprika i litt margarin. Hell i eggeblandingen og trekk den stivnede røren inn mot midten. La omeletten steke noen sekunder før den brettes dobbelt.
Kylling og pastasalat
Dette trenger du:
1 stk grillet kylling
500 gram pastaskruer
1 stk avocado
3 selleristenger
1 rødløk
Dressing:
1 ts grov sennep
2 ss eddik
10 ss olivenolje
½ ts sukker
1 båt hvitløk, finhakket
Salt
Pepper
Slik gjør du:
1. Kok pastaen som anvist på pakken. Avkjøl i rennende kaldt vann.
2. Del kylling- og avokadokjøtt i passe biter, og bland det sammen med resten av ingrediensene i en bolle.
3. Bland dressingen og hell den over salaten.
Laksewok
Dette trenger du:
250 gram laks
1 gulrot
½ løk
½ rød paprika
½ brokkoli
½ bolmkålhode
1 ss olje
2 ss sweetchili-saus
Slik gjør du:
1. Skjær laksen i lange strimler som er ca. 1 cm tykke.
2. Skjær gulrot og løk i tynne skiver, paprika i strimler, og brokkoli og blomkål i små buketter.
3. Varm oljen i en wokpanne eller en vanlig stekepanne med litt høy kant.
4. Straks oljen er varm tilsettes alle grønnsakene. Stek på høy varme under stadig omrøring.
5. Tilsett sausen og rør godt om, fremdeles med sterk varme.
6. Legg straks laksestrimlene over grønnsakene, legg på lokk, og la fisken trekke i 2 minutter.
7. Server med ris.
Reker med couscous
Dette trenger du:
200 gram reker uten skall
2 dl grønnsaksbuljong
1/2 ss smør
2 dl couscous
1 fedd hvitløk
1 stk paprika
60 gram fryste erter
1 ss olje
Salt
Slik gjør du:
1. Kok opp buljong og smør og tilsett couscous.
2. Grovhakk hvitløk. Kutt paprika i terninger. Surr paprika og hvitløk i olje.
3. Tilsett erter og til slutt reker.
4. Smak til med salt og eventuelt annet ønsket krydder.
5. Bland inn couscous.
Kyllingsuppe
Dette trenger du:
100 gram strimlet kyllingfilet
¼ boks hermetiske maiskorn
¼ boks hermetiske røde bønner
½ grønn squach i terninger
¼ rød paprika i terninger
2 og ½ dl hermetiske tomater
½ l kyllingkraft
1 båt presset hvitløk
½ stk løk
Salt
Pepper
Slik gjør du:
1. Fres løk og hvitløk mør og blank i olje.
2. Hell på kyllingkraft og tomatjus og kok opp. Tilsett paprika og squash. Kok ca. 5 minutter.
3. Tilsett bønner, maiskorn og kyllingkjøtt. La alt bli mørt og varmt. Smak til med salt og pepper.