(StudentTorget.no):

Når lagde du en skikkelig milkshake sist? Det finnes ikke noe bedre enn en milkshake for å kjøle seg ned på varme sommerdager.

Man kan veldig enkelt lage en milkshake med den smaken man liker best. Hovedingrediensene består gjerne av vaniljeis, H-melk og noe som setter smak, som regel en type frukt eller bær. Det er bare å prøve seg frem.

Det eneste du trenger i tillegg til ingrediensene, er en blender. Hvis du ikke har det kan du også bruke en stavmikser eller annen type kjøkkenmaskin som kutter og mikser.

Her er seks spennende oppskrifter du bør prøve. Alle oppskriftene er beregnet til to porsjoner. 

 


MANGOSHAKE: Forfriskende og god

 

 

 

Mangoshake

 
Dette trenger du:
 
1 mango
 
2 kuler vaniljeis
 
4 dl H-melk
 
½ tsk vaniljesukker 
 
1 klype kardemomme
 
 
Slik gjør du:
 
Siden umodne mangoer ofte kan ha en bitter og furu-aktig smak, er det viktig å passe på at den er skikkelig moden. Skrell mangoen, del 
den opp i biter og ha over i blenderen. Kjør til mangoen har blitt til en puré. 

 


APPELSIN- OG HONNINGSHAKE: Syrlig møter søtt. 
 
Tilsett vaniljeis, H-melk, vaniljesukker og litt kardemomme, og miks til den har riktig 
konsistens. Hell over i høye glass og server
med en mangobit på kanten av glasset.

 

 

 

Appelsin- og honningshake

Dette trenger du:

5 ss appelsinsaft
 
2 kuler vaniljeis
 
4 dl H-melk
 
1 ss honning
 
 
Slik gjør du:
 
Ha melk, honning, vaniljeis og appelsinsaft i blenderen og miks til det skummer ordentlig.
Hell drikken i høye glass og pynt gjerne med en appelsinskive.  

 


MINT- OG SJOKOLADESHAKE: Søtt og godt.

 
 

Mint- og sjokoladeshake

 

Dette trenger du:
 
1 håndfull operamints (evt. After-Eights eller lignende)
 
2 kuler sjokoladeis
 
4 dl H-melk
 
 
Slik gjør du:
 
Hell først operamints i blenderen, og kjør noen sekunder til de er delt i små biter.
 
Tilsett sjokoladeis og H-melk, og miks til riktig konsistens. Hell over i høye glass og server.
 
 

 


PISTASJ-SHAKE: Grønn milkshake med både nøtter og mandler. 

 

Pistasj-shake

Dette trenger du:

 
2/3 kopp mandler
 
1/3 kopp pistasjnøtter
 
2 kuler pistasj-is, gjerne med sjokoladebiter
 
4 dl H-melk
 
½ tsk vaniljesukker
 
 
Slik gjør du:
 
Legg mandlene og pistasjnøttene i en bolle eller gryte, og hell over rikelig med kokende vann, og la stå i ca en time.  
 
Slå av vannet og ha over i blenderen sammen med en skvett melk og kjør til det blir en puré.
 
Tilsett pistasj-is, H-melk og vaniljesukker. Miks til riktig konsistens, hell over i høye glass og server.
 
 

 

 


JORDBÆRSHAKE: Passer perfekt nå som det har kommet norske jordbær i butikken.

 

Jordbærshake

Dette trenger du:

 
Cirka 15 jordbær
 
2 kuler jordbæris
 
4 dl H-melk
 
½ tsk vaniljesukker
 
 
Slik gjør du:
 
Del jordbærene i biter og kjør i blender sammen en skvett melk til det blir en puré.
 
Tilsett jordbæris, H-melk og vaniljesukker, og miks til riktig konsistens. Hell over i høye glass med ett jordbær på kanten.

 


BANAN- OG BRINGEBÆRSHAKE: En fruktig og god kombinasjon.

 

 

Banan- og bringebærshake

Dette trenger du:

 
1 stor banan
 
1 håndfull bringebær (eller andre bær etter ønske)
 
2 kuler vaniljeis
 
4 dl H-melk
 
½ tsk vaniljesukker
 
 
Slik gjør du:
 
Pass på at bananen er ordentlig moden. Del den opp i biter og kjør i blenderen sammen med bærene og en skvett melk til det blir en puré.
 
Tilsett vaniljeis, H-melk og vaniljesukker, og miks til riktig konsistens. Hell over i høye glass og server. 
 
   

 

LES OGSÅ: Denne ukemenyen byr på en real smakseksplosjon