(StudentTorget.no):

Trenger du det lille sparket bak for å komme på noe nytt å lage til middag?

Denne uken finner du syv nye og spennede oppskrifter - både på velkjente retter med en nå vri og nye retter du kanskje ikke har prøvd før. 

God mandag!

 

Mandag - Kyllingfilet med ratatouille

Dette er en frisk og fargerik hverdagsrett som i tillegg er både næringsrik, smakfull og rask å lage.

 

 

Dette trenger du:
2 kyllingfileter
salt og pepper
½ gul paprika
½ rød paprika
½ grønn squash
½ løk
ca. 70 g tomatpuré 
½ boks hermetiske tomater med hvitløk
1 ts tørket oregano

Slik gjør du:
1. Kok ris som anvist på pakken.

2. Rens og kutt grønnsaker grovt. Fres dem i en stekepanne med olje til de er møre. Skyv grønnsakene fra midten, og ha i tomatpuré. Fres tomatpuréen litt slik at råsmaken fjernes, se til at det ikke svir seg. Vend den så sammen med grønnsakene.  

3. Ha i hakkede tomater og stek videre i 5 minutter. Smak til med oregano, salt og pepper. Vil du runde av smaken kan du også smake den til med litt sukker.

4. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha olje i en stekepanne og brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter.


 

Tirsdag - Tomatgryte

En sunn og fristende gryte som smaker kjempegodt, og som tar under 20 minutter å lage.

 

 

Dette trenger du:
300 g strimlet kylling eller svinekjøtt
½ løk 
½ boks hakkede hermetiske tomater 
¼ ss chilipaste
1 ss tomatpuré 
ca. ½ dl vann 
½ ts salt 
½ boks hermetiske kikerter 
1 ts sukker 
¼ ts pepper 
½ pk rucculasalat 
Ris eller potetmos

Slik gjør du:
1. Brun margarin i en jerngryte og fres kjøttet på høy varme på begge sider sammen med løk i båter.

2. Tilsett tomater, tomatpure, chillipaste, kikerter, vann og salt.

3. La det trekke 3-4 minutter, smak til med litt sukker og pepper. Skjær rucculasalaten i mindre biter, og bland den inn like før servering.

4. Server med ris eller potetmos.

LES OGSÅ: Toddydrinker: Slik lager du de!

 

Onsdag – Spinat- og kalkunburger

Med spinat og kalkun sammen med burgeren vil du garantert få en ny burgeropplevelse. Perfekt mat hvis du skal ha gjester på besøk!

 

 

Dette trenger du:
300 g kyllingkjøttdeig 
4 skiver naturell kalkunpålegg
salt og pepper
¼ dl vann 
1 ss flytende margarin til steking 
2 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %  
½ ts tørket salvie  
½ ts tørket oregano  
½ ts salt  
¼ ts malt hvit pepper  
½ tomat  
75 g frisk spinat  
1 vårløk  
½ båter hvitløk  
2 grove rundstykker 

Slik gjør du:
1. Rør inn salt og pepper i karbonadedeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig. Del den i fire. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

2. Bland créme fraîche med salvie, oregano, salt og pepper.

3. Vask og rens spinaten og fres den i panne med skivet vårløk og presset hvitløk, akkurat til den faller sammen.

4. Stek burgerne på sterk varme, i cirka 3 minutter på hver side.

5. Varm rundstykkene i ovnen og fyll med créme fraîche-blandingen, tomat, burger, kalkunpålegg og spinat/vårløk.


 

Torsdag – Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt

En god suppe laget fra bunnen av kan knapt sammenlignes med de kjipe posesuppene man får kjøpt på butikken. Her er en hot og spennende variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt. 

 

 

Dette trenger du:
200 g renskåret svinekjøtt i strimler
Salt og pepper
½ løk
1 båt hvitløk
½ rød chili
½ boks hermetiske røde linser
½ boks hakkede hermetiske tomater
½ liter hønsebuljong (utblandet)

Slik gjør du:
1. Rens løk, hvitløk og chili. Finhakk løk og hvitløk, skjær chili i skiver. Fres grønnsakene i en gryte med olje til løken er blank.
NB! Del chilien i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili. 

2. Skyll linsene godt i kaldt vann. Tilsett avrente linser og hermetiske tomater. Rør alt godt sammen. 

3. Tilsett buljong, og la suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 

4. Stek strimlet svinekjøtt i flere omganger i en panne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

5. Ha strimlet svinekjøtt i suppen rett før servering. Server gjerne med godt brød. 


 

Fredag – Urtepannekaker

Pannekaker er noe som faller i smak hos de fleste. Her er en spennende, sunnere variant med urter og kalkun som kan spises varm eller kald. 

 

 

Dette trenger du:
100 g naturell kalkunpålegg  
200 g sopp  
50 g mandelflak  
1 ¼ dl hvetemel  
3 dl melk  
1 ½ egg  
¼ ts salt  
1 ½ ss finhakkede friske urter

Slik gjør du:
1. Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg, salt og urter. La røren hvile i ca. 1/2 time før pannekakene stekes.

2. Fres soppen i olje til den blir gyllen. Fordel den på pannekakene som rulles sammen med noen skiver av kalkun. Dryss over mandelflak.

Server gjerne med en frisk salat.

LES OGSÅ: Vegansk pasta med fløtesaus

 

Lørdag – Pariserpizza

Dette er en rask men fullverdig pizzavariant for de dagene man har liten tid. 

 

 

Dette trenger du:
100 g kjøttdeig eller karbonadedeig 
¼ rød paprika i biter 
¼ glass rød pastasaus  
2 baguetter  
1 tomat  
2 dl revet gulost  
1 ts tørket oregano

Slik gjør du:
1. Rens og hakk opp paprikaen.

2. Brun kjøttdeigen/karbonadedeigen i varm panne

3. Senk varmen, og ha paprikaen og tomatsausen i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.

4. Del baguetten i to på langs og smør fyllet utover.

5. Legg på tynne skiver tomat og dryss på osten.

6. Stekes på 225 °C i 10-15 minutter.


 

Søndag – Tikka lasagne

Her møtes italiensk og indisk matkultur som til sammen blir en utrolig god og smaksrik lasagne.

 

 

Dette trenger du:
400 g kjøttdeig  
1 glass tikka masala saus  
9 lasagneplater  
100 g revet gulost 
Salat med valgfrie grønnsaker

Slik gjør du:
1. Stek kjøttdeigen og tilsett tikka masala sausen.

2. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn med kjøttsaus.

3. Strø over revet ost. Stek det på 200 grader i 20 minutter.

4. Serveres med salat og rømme.

Vel bekomme!

 

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!