(StudentTorget.no):

Popkorn er en av de bedre type snacks vi kan spise, og ved å tilsette trøfler er det også en av de mest luksuriøse. Trøfler er en sopp som vokser under bakken. Den har en veldig distinkt lukt og smak, noe som gjør den veldig ettertraktet hos mange.

Det er veldig enkelt å poppe popkorn selv, alt du trenger er olje, maiskorn og salt.

Popkorn sies å være bedre enn andre typer snacks da de inneholder såpass mye fiber som de gjør. Fiber er noe fordøyelsen trenger for å opprettholde en normal funksjon, noe som motvirker forstoppelse og andre mageplager. Det er viktig å huske at når man spiser mye fiber, må man drikke mye vann. Dette er fordi jo mer fiber vi drikker jo mer vann trenger kroppen for å klare å føre det gjennom fordøyelsessystemet. Drikker man ikke nok vann kan det gi motsatt effekt.

 

 

Therese Elstad, matblogger

 

Therese Elstad (26) er fast bidragsyter til Studentkokeboka. Hun har studert ernæring ved Universitetet i Agder og Queensland University of Technology i Australia. I dag driver hun bloggen The Baked Apple, hvor hun fokuserer hun på skandinavisk matkultur med lokale, sesongbaserte matvarer og oppskrifter – som skal inspirere til en bærekraftig og bedre livsstil.

Les flere av Thereses oppskrifter på The Baked Apple, og følg henne på Facebook, Instagram og Twitter.

 

 

Det er viktig å huske at popkorn ikke lenger er en av de bedre snackstypene om vi popper det i masse fett og salt, det er nemlig dette vi vil redusere.

Så husk; hjemmelaget popkorn med lite olje og lite salt = best for kroppen!

 

Dette trenger du:

 

  • 1 spiseskje trøffelolje
  • 100 gram maiskorn
  • 1 teskje trøffelsalt

 

Slik gjør du:

 

  • Varm opp oljen i en stor kjele
  • Tilsett maiskornene og sett på lokket
  • Rist på kjelen med jevne mellomrom og vent til poppingen begynner
  • Når det tar mer enn tre sekunder mellom hvert pop vet du at popkornet er ferdig
  • Strø over trøffelsaltet og servér mens det er varmt. Nam!