(StudentTorget.no):
Therese Elstad, matblogger
Therese Elstad (26) er fast bidragsyter til Studentkokeboka. Hun har studert ernæring ved Universitetet i Agder og Queensland University of Technology i Australia. I dag driver hun bloggen The Baked Apple, hvor hun fokuserer på skandinavisk matkultur med lokale, sesongbaserte matvarer og oppskrifter – som skal inspirere til en bærekraftig og bedre livsstil. Les flere av Thereses oppskrifter på The Baked Apple, og følg henne på Facebook, Instagram og Twitter. |
Dette trenger du:
- 700 g hvetemel
- 300 g fint rugmel
- 1 1/2 teskje salt
- 1 teskje kanel
- 50 g gjær
- 100 g smør
- 6 dl melk
- 2 1/2 dl sukker
- 1 egg
- 1 organisk sitron (kun skall)
- 100 g smør
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer kanel
- 1 egg til pensling
Slik gjør du:
- Før du begynner, sørg for at alle ingrediensene har romtemperatur
- Smul opp gjæren i en bolle
- Varm opp melken litt og smelt smøret til fingertemperatur
- Tilsett sukker, hell over gjæren og rør til det løses opp
- Tilsett egget og sitronskallet
- Tilsett de tørre ingrediensene og bland forsiktig inn i gjærmixen
- Elt deigen til den blir fin og glossy – ikke for klissete
- La deigen heve i én time
- Kjevle deigen til et rektangel og ha på smør, sukker og kanel
- Brett hver side inn mot midten av rektangelet
- Gjør deigen flat før du kutter den i lange biter, og knyt bitene
- Sett ovnen på 200 grader og la deigen heve på et stekebrett i en halv time
- Pensle deigen med egg før du steker i ca. 10-15 minutter