(StudentTorget.no):

Forberedelse: 1 t 45 min

Tilberedning: 1 t 10 min

Vanskelighetsgrad: Middels enkelt

Grillmetode: Direkte/ Indirekte

Grilltemperatur: 220 C

 

Ingredienser

Svinekoteletter

4 svinekoteletter, ca. 350 g hver

2 ts fersk ingefær

2 hvitløksfedd

5 ts olje

¼ ts karripulver

Salt

Pepper

Grillet paprika og squashsalsa

3 paprikaer (rød, gul og grønn)

1 squash

1 ss eplecidereddik

2 ss olje

I tillegg

4 maiskolber

4 bakepoteter

Olje 


Instruksjoner

På kjøkkenet 

  • Skrell og riv ingefæren. Skrell og knus hvitløken, og bland hvitløk, ingefær, olje, karripulver, salt og pepper. Vend svinekoteletter i marinaden, og la dem marinere i omtrent 1 time. Krydre med salt og pepper før grilling.
  • Skyll paprika og squash. Skjær paprikaene i to og fjern frøene. Skjær squashen i to, og deretter i tykke båter.
  • Fjern maisskallet og trådene fra maisen. Kok maiskolbene i lettsaltet vann i 5 minutter.
  • Skyll potetene og skjær dem i halvdeler. Smør dem inn med olje, og krydre med salt og pepper. Fortsett på grillen (se nedenfor).
  • Skrell og finhakk rødløken mens kjøttet og grønnsakene grilles. Lag en vinaigrette ved å blande løk med eddik, olje, salt og pepper.

 

Ved grillen

  • Klargjør grillen for indirekte varme, cirka 220°C.
  • Legg potetene midt på grillristen, og stek over indirekte varme i cirka 45 minutter. Deretter kan du ta dem av grillen.
  • Klargjør grillen for direkte varme, cirka 220°C. Sett støpejernsristen inn i GBS-grillristen. La den varmes opp med lokket på i 5 minutter.
  • Grill squashen og paprikaen på den ene siden i ca. 4 minutter. Ta dem deretter av grillen, og la dem avkjøles litt.
  • Legg svinekotelettene på den varme støpejernsristen, og grill i cirka 12 minutter. Snu dem én gang i løpet av den tiden, og stek dem til de når en kjernetemperatur på 68°C (godt stekt). Ta kjøttet av grillen.
  • Grill maisen i 3-4 minutter på hver side.
  • Når den grillede paprikaen og squashen er avkjølt, skjærer du paprikaene i store biter og vender dem med squash og vinaigrette. Server med svinekoteletter, poteter og grillet mais.