(StudentTorget.no):
Forberedelse: 1 t 45 min
Tilberedning: 1 t 10 min
Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
Grillmetode: Direkte/ Indirekte
Grilltemperatur: 220 C
Ingredienser
Svinekoteletter
4 svinekoteletter, ca. 350 g hver
2 ts fersk ingefær
2 hvitløksfedd
5 ts olje
¼ ts karripulver
Salt
Pepper
Grillet paprika og squashsalsa
3 paprikaer (rød, gul og grønn)
1 squash
1 ss eplecidereddik
2 ss olje
I tillegg
4 maiskolber
4 bakepoteter
Olje
Instruksjoner
På kjøkkenet
- Skrell og riv ingefæren. Skrell og knus hvitløken, og bland hvitløk, ingefær, olje, karripulver, salt og pepper. Vend svinekoteletter i marinaden, og la dem marinere i omtrent 1 time. Krydre med salt og pepper før grilling.
- Skyll paprika og squash. Skjær paprikaene i to og fjern frøene. Skjær squashen i to, og deretter i tykke båter.
- Fjern maisskallet og trådene fra maisen. Kok maiskolbene i lettsaltet vann i 5 minutter.
- Skyll potetene og skjær dem i halvdeler. Smør dem inn med olje, og krydre med salt og pepper. Fortsett på grillen (se nedenfor).
- Skrell og finhakk rødløken mens kjøttet og grønnsakene grilles. Lag en vinaigrette ved å blande løk med eddik, olje, salt og pepper.
Ved grillen
- Klargjør grillen for indirekte varme, cirka 220°C.
- Legg potetene midt på grillristen, og stek over indirekte varme i cirka 45 minutter. Deretter kan du ta dem av grillen.
- Klargjør grillen for direkte varme, cirka 220°C. Sett støpejernsristen inn i GBS-grillristen. La den varmes opp med lokket på i 5 minutter.
- Grill squashen og paprikaen på den ene siden i ca. 4 minutter. Ta dem deretter av grillen, og la dem avkjøles litt.
- Legg svinekotelettene på den varme støpejernsristen, og grill i cirka 12 minutter. Snu dem én gang i løpet av den tiden, og stek dem til de når en kjernetemperatur på 68°C (godt stekt). Ta kjøttet av grillen.
- Grill maisen i 3-4 minutter på hver side.
- Når den grillede paprikaen og squashen er avkjølt, skjærer du paprikaene i store biter og vender dem med squash og vinaigrette. Server med svinekoteletter, poteter og grillet mais.