(StudentTorget.no):

Kakao er en klassiker som hører hjemme i påsken, akkurat som appelsiner, Kvikk Lunsj, marsipan og lammelår. Faktisk sier nesten 6 av 10 nordmenn at de drikker kakao én eller flere ganger i løpet av påsken, ifølge en undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).


Kakao er også sunt å kose seg med, hvis du lager den fra bunnen av med lettmelk og mindre sukker.

 

– Det er smart å lage kakao fra bunnen av fremfor å bruke ferdigpulver som blandes med vann. Da kan du regulere sukkermengden selv, og får samtidig i deg viktige næringsstoffer fra melken slik som kalsium og jod, næringsstoffer det ellers kan være vanskelig å få i seg nok av, sier sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

 

Varm sjokolade og kakao kan også kombineres med smakfulle ingredienser.

 

– Kakao egner seg veldig godt med litt ekstra smak. Tilsett gjerne for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, da får du en spennende drikk å servere gjester i påsken, sier Glemminge Arnesen.

 

Her er fem kakao-oppskrifter som passer perfekt til påsken:

 

LES OGSÅ: Kvikk fiks: Nistetips

 

Varm sjokolade med appelsin

FOTO: Melk.no

Varm sjokolade er enkelt å lage. Bruk den sjokoladen du liker best og smaksett med saft fra appelsin eller klementin.

 

Dette trenger du: (4 porsjoner)

  • ¾ plate kokesjokolade
  • ¾ dl vann
  • ¾ l melk
  • ¾ dl appelsinjuice
  • 2 ss sukker
  • 1 ss pulverkaffe (valgfritt)

 

Slik går du frem:

  • Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet.
  • Tilsett friskpresset appelsinjuice og smak til med sukker rett før servering.
  • Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.
  • Hvis du ønsker litt mokkasmak på sjokoladen, kan du røre ut en spiseskje kaffepulver i det varme vannet sammen med sjokoladen.

 

LES OGSÅ: Så enkelt lager du sunnere brownies

 

Chilikakao

FOTO: Melk.no

Litt hot, men veldig godt! Perfekt som kveldskos.

 

Dette trenger du: (4 porsjoner)

  • 1 stk vaniljestang
  • 1 l lettmelk
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ts rød chili (finhakket)
  • ½ dl honning
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao

 

Slik går du frem:

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Ha vaniljestang med frø, melk, kakao, finhakket chili (fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.
  • Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.

 

LES OGSÅ: Spis deg til bedre studieprestasjoner

 

Kakao med ingefær

FOTO: Melk.no

Kakao med ingefær er en spennende smakskombinasjon.

 

Dette trenger du: (4 porsjoner)

  • ½ dl kakaopulver
  • 3 ss honning , gjerne akasiehonning
  • 7 dl melk
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ½ dl mørk rom (kan sløyfes)
  • Pisket krem til servering

 

Slik går du frem:

  • Bland kakao, honning og litt av melken i en kjele. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Spe med resten av melken når kakaopulveret har løst seg opp.
  • Tilsett ingefær og mørk rom.
  • Server med litt pisket krem.

 

LES OGSÅ: Komplett ukemeny med noe for enhver smak

 

Varm kakao med kanel

FOTO: Melk.no

Varier kakaoen med smak av ulike krydder. Kanel er et av de krydrene som smaker spesielt godt i kakao.

 

Dette trenger du: (4 porsjoner)

  • 5 ss kakaopulver
  • 5 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel (kan sløyfes)
  • 1 l lettmelk
  • 1 dl kremfløte

 

Slik går du frem:

  • Bland kakao, sukker, vaniljesukker og kanel i en kjele sammen med halvparten av melken. Varm opp under omrøring. Pass på at alt løser seg opp.
  • Tilsett resten av melken og varm kakaoen forsiktig opp til kokepunktet. Rør godt.
  • Server kakaoen varm med pisket krem og et dryss kanel på toppen.

 

LES OGSÅ: Fastelavnsboller kan du spise når som helst!

 

Mørk sjokolade

FOTO: Melk.no

En mørk, søt fristelse.

 

Dette trenger du: (4 porsjoner)

  • 200 g mørk kokesjokolade , gjerne 70% kakao
  • 8 dl helmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang

 

Slik går du frem:

  • Hakk sjokoladen fint og sett den til side.
  • Varm melk, sukker, og kremfløte i en liten kjele, under omrøring.
  • Del vaniljestangen på langs, og ha frøene fra vaniljestangen i melken. Tilsett sjokoladen og pisk kraftig med en visp til blandingen er jevnt blandet.
  • Sett den i kjøleskapet til dagen etter. Varm forsiktig opp rett før servering.
  • Pisk grundig og server i små kopper.

 

(Kilde: Melk.no)

 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: