Indisk potetgryte med linser

Dette trenger du til 2 porsjoner:

  • 1½ ss olje
  • ½ stk finhakket løk
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • ½ stk finhakket rød chili
  • 2½ stk skrelt potet i terninger
  • 1 stk skrelt gulrot i terninger
  • ½ boks hvite hermetiske linser
  • ½ boks hakkede hermetiske tomater
  • ¾ ts garam masala
  • ½ ts paprikapulver
  • ¼ ts malt koriander
  • ¼ ts gurkemeie
  • ¼ ts malt spisskummen
  • ½ dl hakket frisk basilikum

 

Sånn gjør du det:

  • Skyll linsene godt i rennende kaldt vann.
  • Fres løk og hvitløk blankt i en vid kasserolle.
  • Tilsett potet-terninger, gulrotterninger og chili og fres videre et par minutter.
  • Bland i krydderet og rør rundt.
  • Tilsett hakkede tomater.
  • Kok gryten til potetene nesten er møre.
  • Blir gryta for tykk kan du spe med litt vann.
  • Linsene tilsettes og kokes med til potetene er helt møre.
  • Smak til og dryss på finhakket basilikum til slutt.

 

Ukens oppskrifter

Lurer du på hva du skal lage til middag denne uken? Her er ukens oppskrifter. 

Hver uke deler Opplysningskontoret for frukt og grønt – frukt.no spennende og sunne oppskrifter som passer for deg som lever på et studentbudsjett.

Potetskrellchips

Skreller du potetene? Ikke kast skrellet – det blir deilig snacks!

 

Dette trenger du til en stor porsjon:

  • Skallet av 1 kg store poteter (som selvsagt brukes i annen mat)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • Salt og pepper

 

Sånn gjør du det:

  • Vask potetene. Skrell dem med en potetskreller eller en kniv.
  • Skyll potetskrellet under rennende vann i minst 20 minutter slik at stivelsen blir vasket ut.
  • Tørk potetskrellet godt med kjøkkenpapir.
  • Bland skrellet med olivenolje og krydder (her kan du bruke det du liker). Legg skrellet utover et bakebrett og ovnsbak dem i ca. 20 minutter til de er sprø og gylne.
  • Nytes nylaget eller oppbevares tørt.

 

Skikkelig digg!

 

 

Potetsalat med tunfisk

Dette trenger du til to porsjoner:

  • 3 stk potet
  • 2 stk egg
  • ½ boks hermetisk tunfisk i olje
  • ½ stk rødløk
  • 125 g rød cherrytomat
  • ½ dl kapers

 

Dressing:

  • 1 dl lett crème fraîche
  • ½ dl hakket friske grønne urter
  • Salt og pepper etter smak


Sånn gjør du det:

  • Kok potetene, avkjøl, skrell og skjær dem i båter.
  • Kok eggene i ca. 8 minutter. Skyll dem en stund i kaldt vann og skrell dem.
  • La tunfisken renne godt av.
  • Skjær løken i tynne ringer.
  • Bland alle ingrediensene til salaten forsiktig sammen.
  • Hakk urtene og bland med crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

 

Server salaten med dressingen og ferskt brød til middag eller lunsj.