(StudentTorget):

Nå er de norske rotgrønnsakene på sitt aller beste – de smaker godt og er rimelige i innkjøp. Siden dagene blir litt kjøligere er det klart for litt «hotte» retter:

 

Potetsalat med rødløk og kikerter

En mettende og deilig salat til middag eller til lunsj.

Ingredienser (til fire porsjoner):

 

  • 1 kg potet
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 stk vårløk
  • 250 g rød cherrytomat
  • 100 g fetaost
  • 70 g ruccula
     

 

Dressing:

 

  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3 ss rapsolje
  • 2 ts dijonsennep
  • Nykvernet svart pepper
  • ¼ ts salt
  • 1 båt hvitløk

 

Sånn gjør du det:

 

  • Sett ovnen på 225 grader C.
  • Vask potetene godt og del dem i båter. Bland dem med olje.
  • Fordel potetbåtene ut over en stekeplate med bakepapir. Strø på salt og stek dem midt i ovnen i ca. 25 minutter til de har fin farge og er gjennomstekte.
  • Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann, og la dem renne godt av.
  • Vask, skrell og skjær vårløk og rødløk i tynne ringer.
  • Legg de bakte potetbåtene på et serveringsfat og bland med kikerter, tomater i båter og smuldret fetaost. Topp salaten med løk og ruccula.
  • Pisk sammen eddik, olje og sennep til dressingen. Tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.
  • Hell dressingen over salaten og nyt.

 

Ukens oppskrifter

 

Lurer du på hva du skal lage til middag denne uken? Her er ukens oppskrifter. 

Hver uke deler Opplysningskontoret for frukt og grønt – frukt.no spennende og sunne oppskrifter som passer for deg som lever på et studentbudsjett.

 

 

Thailandsk potetgryte

Ingredienser (til 4 porsjoner):

 

  • 2 ss olje
  • 3 stk finhakket sjalottløk
  • 500 g skrelt potet i terninger
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 1 ss rød thai curry paste
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 stk sitrongress
  • 1 kopp kokte grønne linser
  • 1 stk saften av lime
  • 1 dl hakket frisk koriander

 

Sånn gjør du det:

 

  • Varm olje i en gryte, fres løken, tilsett potetbitene. Stek et par minutter.
  • Ha i curry paste, ingefær, kokosmelk, buljong, chili og tomatpuré.
  • Rør rundt og kok opp. Kok til potetene begynner å bli møre, 7-8 minutter.
  • Skyll linsene godt.
  • Ha i linser og strimler av paprika de siste kokeminuttene.
  • Smak til med limesaft. Har i mer væske om gryta blir for tykk.
  • Serveres med finhakket koriander og båter av lime.

 

 

Gulrotsuppe med selleri og ingefær

 Ingredienser (til 2 porsjoner):

 

  • 2 stk gulrot
  • 1 stk potet
  • 0.13 stk sellerirot
  • ½ stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • ½ ss olje
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1½ stk grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 1 dl crème fraîche

 

Sånn gjør du det:

 

  • Skrell gulrot, potet, knollselleri, løk og hvitløk i mindre biter. Surr grønnsakene i olje noen minutter uten at det tar farge.
  • Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
  • Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
  • Tilsett crème fraîche og smak gulrotsuppen til med salt og litt kajennepepper. Pynt med friske korianderblader ved servering.