(StudentTorget.no):

Lasagne er manges favorittrett og den kan faktisk bli enda bedre hvis du erstatter kjøttdeigen med forskjellige grønnsaker. Her finner du oppskrift på en herlig, vegansk lasagne som er lett å lage! Overrask samboeren, familien eller kollektivet med denne smakfulle retten!

 

Dette trenger du

Pastaplater
To bokser hakket tomat
En boks tomatpuré
8 dl soyamelk
En rødløk
To fedd hvitløk
En chilipepper
1/2 paprika
10 sjampinjonger
En squash
Fem gulrøtter
Vegansk revet ost
Oregano
Salt og pepper
Olivenolje til steking

 

Slik gjør du det

Hakk løk, hvitløk, paprika og chilli i småbiter – dette skal brukes i sausen. Stek dette med litt olivenolje til fargen er gyllen. Ha så i tomatpuré, hakket tomat og soyamelk. Krydre sausen med oregano, salt og pepper. Sausen kokes i 5-10 minutter. Tips! Liker du ikke sterk mat, så kan du droppe chillien. 

Skjær alle grønnsakene i tynne skiver. Gulrøttene kan skjæres i tynne strimler. 

Hell litt av sausen i den ildfaste formen du skal bruke for å steke lasagnen. Dekk sausen med pastaplater og ett lag med grønnsaker. Gjenta prosessen til du har brukt opp alle grønnsakene og all sausen, og til formen er helt full. På toppen skal det være saus, før du strør ost over. Ha til slutt litt oregano på toppen av lasagnen.

Tips! Siden dette er en grønnsakslasagne kan du bruke akkurat hvilke grønnsaker du vil! Aubergine, squash, sopp og ulike rotfrukter egner seg spesielt godt i denne retten.

Lasagnen stekes på midterste rille i ovnen, på 200 grader, i cirka 30-40 minutter. Den serveres med litt salat ved siden av, gjerne ruccolasalat.

Vi i StudentTorget ønsker dere alle et smakelig måltid!