(StudentTorget.no):

Mange er glade i pasta med fløtesaus, og denne herlige retten passer perfekt når du skal kose deg litt ekstra i helgen. Her finner du oppskrift på vegansk pasta med «fløtesaus», med masse grønnsaker og herlig saus! Denne er enkel å lage, og ingrediensene passer for deg som lever på studentbudsjett, da de kan fåes relativt billig i butikken. Perfekt for dem som er allergisk mot eller ikke spiser melkeprodukter! 

 

Dette trenger du

To bokser soyafløte
10 sjampinjonger
En paprika
En brokkoli
En løk
To fedd hvitløk
Fersk oregano
Fersk basillikum
En halv terning grønnsaksbuljong
Salt og pepper
Olivenolje til steking
Pasta

 

Slik gjør du det

Fyll en kjele med vann, pasta og en klype salt. Tips! Ha litt olivenolje i vannet, slik unngår du at pastaskruene klistrer seg til hverandre.

Vask alle grønnsakene nøye, spesielt sjampinjongen, som ofte kan ha jord på seg. Skjær alle grønnsakene i terninger. Ikke kast stilken på brokkolien, denne kan du også skjære i terninger og ha i pastasausen. Løk og hvitløk finhakkes.

Start med å steke løken og hvitløken. Når dette er gyllenbrunt har du i de andre grønnsakene, som stekes i opp til 5 minutter, til de har fått en gyllen farge. Tar grønnsakene mye plass i stekepannen? Ikke fortvil! Sjampinjongen vil krympe når den stekes. Hell så i all soyafløten, og ha i den halve terningen med grønnsaksbulljong. Ha også i salt og pepper, men pass på saltet, da buljongen også tilfører salt i sausen.

Pastasausen kokes til grønnsakene er blitt myke og sausen begynner å tykne. Hakk i mellomtiden opp fersk oregano og basillikum, som has i sausen helt til slutt.

Pastaen serveres med sausen og salat ved siden av. Lag gjerne en salat av ruccolasalat, agurk og cherrytomater! 

Ønsker du å lage en «vanlig» versjon av denne retten, kan du bytte ut soyafløten med matfløte. Det går også an å legge til bacon, som stekes sammen med løken og hvitløken i begynnelsen av prosessen.

Smakelig måltid!