(StudentTorget.no):

Selv om vi vil oppleve en nasjonal feiring litt utenom det vanlige, skal dagen fortsatt feires. Hvorfor ikke lage noe godt å spise?

 

Dette trenger du

Marengsbunn:
6 romtempererte eggehviter
2 teskjeer hvitvinseddik
4 desiliter sukker
2 teskjeer maisenna
1 teskje vaniljesukker

Fyll:
3 desiliter kremfløte
5 desiliter vaniljekrem

Topping:
1 pakke ferske blåbær
1 pakke ferske bringebær
1 pakke jordbær

 

Slik gjør du det

Sett ovnen på 200 grader, finn frem en stekeplate, og dekk den med bakepapir.

Pisk eggehvitene i en bolle til hardt skum, og tilsett eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker i en ny bolle. Tilsett eggehvitene litt etter litt, mens du visper.

Når massen er blank, smidig og fast, fyll den over i en stor sprøytepose. Sprøyt ut små bunner på cirka 8 til 10 centimeter i diameter, på stekebrettet med bakepapir. Lag høye kanter ved å sprøyte marengs lagvis i sirkel langs ytterkanten, slik at du får små beger.

Senk temperaturen på ovnen til 100 grader, og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Marengsen stekes i 40 minutter, eller til marengsen er helt stiv.

Marengsen skal nå være sprø på utsiden og myk på innsiden. La marengsen avkjøles på en rist.

Stivpisk kald kremfløte rett før servering, og bland forsiktig inn vaniljekremen. Er bollen kald vil kremen holde bedre.

Fyll kremen over i en sprøytepose, og fyll marengskoppene. Topp kremen med ferske bær og voila, gratuler Norge med dagen, og spis gode Pavlovakopper.

Tips: Pavlovakoppene kan pyntes med ulike bær og frukter. Hva er dine favoritter?