(StudentTorget.no):
Selv om vi vil oppleve en nasjonal feiring litt utenom det vanlige, skal dagen fortsatt feires. Hvorfor ikke lage noe godt å spise?
Dette trenger du
Marengsbunn:
6 romtempererte eggehviter
2 teskjeer hvitvinseddik
4 desiliter sukker
2 teskjeer maisenna
1 teskje vaniljesukker
Fyll:
3 desiliter kremfløte
5 desiliter vaniljekrem
Topping:
1 pakke ferske blåbær
1 pakke ferske bringebær
1 pakke jordbær
Slik gjør du det
Sett ovnen på 200 grader, finn frem en stekeplate, og dekk den med bakepapir.
Pisk eggehvitene i en bolle til hardt skum, og tilsett eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker i en ny bolle. Tilsett eggehvitene litt etter litt, mens du visper.
Når massen er blank, smidig og fast, fyll den over i en stor sprøytepose. Sprøyt ut små bunner på cirka 8 til 10 centimeter i diameter, på stekebrettet med bakepapir. Lag høye kanter ved å sprøyte marengs lagvis i sirkel langs ytterkanten, slik at du får små beger.
Senk temperaturen på ovnen til 100 grader, og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Marengsen stekes i 40 minutter, eller til marengsen er helt stiv.
Marengsen skal nå være sprø på utsiden og myk på innsiden. La marengsen avkjøles på en rist.
Stivpisk kald kremfløte rett før servering, og bland forsiktig inn vaniljekremen. Er bollen kald vil kremen holde bedre.
Fyll kremen over i en sprøytepose, og fyll marengskoppene. Topp kremen med ferske bær og voila, gratuler Norge med dagen, og spis gode Pavlovakopper.
Tips: Pavlovakoppene kan pyntes med ulike bær og frukter. Hva er dine favoritter?