(StudentTorget.no):

 

Kjenner du søtsuget komme krypende mot slutten av dagen, og vil lage deg noe ekstra å kose deg med i dag? Da kan du prøve å lage dine helt egne sugar cookies! Disse cookiesene er utrolig lette å lage, og passer perfekt for deg som kun har noen få ingredienser i kjøkkenskapene.

 

Dette trenger du

2-2,5 dl hvetemel
1 og en halv teskje bakepulver
1/4 teskje salt
200 g smør (romtemperert)
2 dl sukker
1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljeessens (vaniljeessens er billigere)
1 egg
Sukker og kanel til å ha utenpå cookisene

 

Bolle og skje til baking
Bakepapir og brett til steking

 

Slik gjør du det

Klekk egget i en bolle. Pass på at det ikke er noen eggeskall i bollen. Ha i smør og sukker. Smøret skal være romtemperert og mykt. Vi anbefaler å unngå meierismør, og gå for en mykere smørtype i stede. Bland smør, sukker og egg sammen, til blandingen er myk og «fluffy».

 

Ha i bakepulveret og saltet sammen med litt av hvetemelet. Rør godt. Ha så i litt og litt av hvetemelet, og rør godt mellom hver gang. Slik hindrer du klumper, og at deigen blir for tørr. Husk at «cookie dough» skal være myk og fuktig!

 

Når deigen er klar, ruller du den i kuler på størrelse med en liten ball. Ha sukker og kanel i en liten bolle, og rull kulene i denne, til de er dekket av sukker og kanel. Legg kulene på et brett dekket av bakepapir.

 

Cookiesene stekes midt i ovnen, på 200 grader, i cirka 15 minutter.

 

Tips! Ønsker du å gjøre cookiesene veganske? Da kan du bytte ut smøret med vegansk smør, og egget med en spiseskje med eplemos.

 

Nyt herlige sugar cookies sammen med en varm kopp te eller kaffe. Velbekomme!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet