Fersk fisk er ofte forbundet med noe negativt for mange unge mennesker, så jeg vil nevne et par produkter som en tilnærming til fisk og fiskeprodukter.

 

Fiskegrateng er en grei matrett som de fleste liker. Stekes i ovn 30 – 45 minutter og finnes i prisklasser fra 10 kroner og opp til 40 kroner. Prisforskjellen er relatert til hvor mye fisk gratengen innholder. Serveres vanligvis med kokte poteter og grønnsaker. Men fiskegrateng er et glimrende pålegg også som holder seg i kjøleskap i flere dager.

 

Laksefilet er en billig råvare som også har flere muligheter. Fileter i større biter i ovn i på 200 grader med en boks matfløte over og pasta til er en god variant. Filet i mindre biter som wokes til salater og risretter. Eller kokes på vanlig måte. Dvs. Trekkes i varmt vann i ca 10 minutter. Fargen endres fra rød til svakt rosa. Lasken brukes med det du måtte ønske. Ris, pasta, potet, brød. Velg det som passer deg.

 

Et konkret tips!

Kokt laks med en klatt rømme og fersk ny kål. Dryss over Maldon - salt og en press litt sitron over fisken. Du trenger ikke mer.