Med riktig kokt pasta, noen gode råvarer, litt olivenolje og en nyrevet parmesan kan det nesten aldri gå galt.

 

KOKING AV PASTA:

Det viktigste med pastasalat er å ikke ha for lang koketid. Følg anvisningen på pakken og sjekk konsistensen på pastaen et par minutter før tiden er nådd. Avkjøl en munnfull pasta og smak. Det skal være ”al dente” som det heter. God tyggemotstand på pastaen er viktig. Når du når dette punktet så tøm pastaen over i et dørslag og avkjøl med kaldt vann. Jeg avkjøler fordi da stopper jeg kokeprosessen og har kontroll over konsistensen. Ha litt vann, smør og litt hvitløkpulver i den kjelen du kokte pastaen i. Slå platen på halv varme og hell pastaen tilbake og vend den i smøret og krydderet. 3- 4 minutter til det er passe varmt. Dryss revet parmesan over. Server.

METODE:

Til pasta kan ha den klassiske kjøttsaus som tilbehør. Dolmio ferdigsaus på glass duger i massevis og er hele Norges nasjonalrett!
D u kan ha lettkokte grønnsaker, kokt fisk, røket fisk, skinke, kylling eller hva du selv synes passer. Topp det hele med litt god olivenolje, litt revet parmesan og krydder.OPPSKRIFT:

Skinke- og pastasalat        
Server. Antall porsjoner: 2


 

Ingredienser:

200 g kokt skinke i strimler

ca. 200 g pasta

6 reddiker i tynne skiver

150 g sukkererter

1 rød løk i ringer

 

Fremgangsmåte:

Kok pastaen etter anvisning på pakken og avkjøl den i kaldt vann. Frosne sukkererter kokes 1-2 minutter og avkjøles raskt i kaldt vann. Ferske sukkererter smaker best rå.

 

Bland alle ingrediensene