(StudentTorget.no):

– Inneværende skoleår er tidenes beste for folkehøgskolene, med over 7.500 elever. Samtidig slår søkningen til neste skoleår alle tidligere rekorder, sier informasjonsrådgiver Marit Asheim ved Folkehøgskolekontoret til Nationen.

 

Hittil har 5.000 elever takket ja til plass ved en folkehøyskole til høsten. Nord-Norge er den regionen som vokser mest.

 

– Det er nesten 5 prosent flere elever enn på samme tidspunkt i fjor, som da var det høyeste elevtallet noensinne, forteller Asheim.

 

Hun viser til at folkehøgskolene ifølge undersøkelser gjort av analysebyrået EPSI har landets mest fornøyde elever, og ser dette som en medvirkende årsak til økningen. Asheim hevder også at prestasjonspresset unge møter i skole og utdanning er en forklaring på de høye søkertallene.

 

– Dette er også et tydelig signal til resten av skolenorge. Stadig flere elever er slitne etter karakterpress på videregående, og sier de ønsker seg et annerledes år før videre studier. Uten både karakterer og eksamener evner folkehøgskolene å gi elevene lyst og motivasjonen til å lære videre, sier Marit Asheim.