Horten

 

Horten er den byen som ligger nærmest Høgskolen i Vestfold avd. Bakkenteigen, og mange av studentene i Vestfold er bosatt her. Horten har i de senere årene tatt litt over sommerby-stemplet som Tønsberg har hatt. Byen har fått et nytt oppusset bryggeomeråde som er et populært båtstoppested om sommeren, som fører med seg et rikt uteliv om sommeren.

Horten har også et rikt konsertmiljø og mange scener hvor det skjer noe på igjennom hele året. Norges eldste studenthus på studentmunner kalt ”Teknikeren” eller bare ”Huset” ligger et steinkast unna sentrum. Her forgår det studentfester og konserter igjennom hele studieåret.På Huset er det også muligheter for å benytte seg av gode øvningslokaler for musikk.

Mange har spådd Horten til å bli den store studentbyen i Vestfold i den nære fremtid, da det nå er valgt å legge hele Høgskolen i Vestfold på Bakkenteigen. Fra før av ligger hele lærerhøgskolen i Tønsberg, men den vil i løpet av noen få år samlokaliseres med resten av Høgskolen på Bakkenteigen. Flere studenter har allerede valgt Horten fremfor Tønsberg når det gjelder å bosette seg.


 

 

Uteliv


Horten har også sin egen rockefestival med røtter langt tilbake til 70-tallet. Roserock arrangeres i begynnelsen av juli og er en byfest som samler mange 1000 deltagere og mange norske og noen internasjonale band. Selveste Bob Marley besøkte festivalen på slutten av 70-tallet, og festivalen er et must hvis du er i Horten i starten av juli. Se www.roserock.no for mer info.


 

 

Hva gjør du på fritiden?

Vestfold Studentsamfunn er også sterkt representert i Horten, og de arrangerer konserter og fester med jevne mellomrom. Ved Studentsamfunnets studentkroer og andre festligheter i Tønsberg blir det satt opp busser slik at Hortenstudentene skal komme seg til og fra arrangementene. Vestfold studentsamfunn tilbyr også studentene sine et hav av fritidstilbud i Horten. Se www.studentsamfunnet.no for mer info.

Ellers har Horten fritidstilbud som capoeira, beachvolleyball, billiard, kickboxing, og selvfølgelig fotball og håndball som strever i de høyere divisjoner.Bolig i byen

LES OGSÅ: Vann: Den beste tørstedrikken


 

Når det gjelder boforhold velger de fleste å bo sentralt i Horten, men det er også muligheter for å bo noe billigere i Åsgaardstrand. Studentsamskipnaden i Vestfold mange fine studenthybler til en rimelig pris både i Horten og Åsgaardstrand. Se også Gjengangeren(Horten lokalavis) på våren, her vil du finne mange bra boalternativ.

 

 

Reise til og fra byen

 

Fra Horten går det buss til skoppum hvor det går tog til Skien- Oslo – Lillehammer.
Toget tar ca en time til Oslo, og stopper også på Gardermoen etter ca 90 min fra Horten.
Til Drammen tar det ca 30 min, og derfra kommer du deg videre med tog til Bergen og Kristiansand.

LES OGSÅ: Slik får du kremjobben

Fra Horten går det også ferje som tar deg over Oslofjorden over til Moss. Bastøfosen har jevnlige avganger, og bruker ca 30 min over på overfarten.

Med bil kommer du ut på nye E18 til Oslo, og kan komme deg komfortabelt inn til Oslo på under en time (Pass på hyppige fartskontroller).

Sandefjord lufthavn Torp ligger ca 30 min unna Horten, og der kan du fly med Ryan Air svært billig til mange destinasjoner rundt omkring i Europa.