Allerede i september la Smart Club ut annonse om at de søker julehjelp på finn.no. Kort tid etter kom annonser fra lekebutikken Toys ”R” Us og kjøkkenutstyrsbutikken Kitch'n.

På deltidsjobb.no søker ni ulike Mester Grønn-butikker om flere butikkarbeidere i november og desember og i flere butikkvinduer henger det lapper om behov for mer arbeidskraft i høysesongen.

Julegodteriet er på plass i butikkene, noe som bør være en påminnelse for studenter om at tiden for søking etter julejobb har kommet.

– Jeg synes ikke annonsering etter julehjelp i september er tidlig i det hele tatt, sier Katrine Hellerud ved Mester Grønn i Oslo.

Hellerud forteller at stillingene lyses ut tidlig fordi selve rekrutteringsprosessen tar tid.

– Det er mange som søker og det tar tid å finne de som passer best til jobben. Det er viktig å få folk på plass i tide så de rekker å bli opplært før julerushet starter, sier hun.

På Mester Grønn tas du som søker inn til jobbintervju fortløpende.

– Alle som søker før søknadsfristen blir evaluert på samme måte.

– Det er ikke sånn at noen får jobben før fristen er ute, men annonsen ligger ikke ute så lenge så om man ikke søker med en gang kan man risikere at annonsen er slettet før man i det heletatt har tenkt på å søke, forteller hun.

 

Ikke vent med å søke

Også markedssjef i deltidsjobb.no Eirik Steen Nøding råder unge til å være tidlig ute med søking etter julejobb.

– Det er mange arbeidsgivere som er på utkikk etter ekstrahjelp i julen. I ukene fremover vil det legges ut stadig flere ledige ekstrahjelp- og deltidsjobber. Så tiden er absolutt inne for å søke, sier han.

 

Markedssjefen minner om at om man venter for lenge kan man risikere at de beste jobbene alt er tatt.

– Enkelte av stillingsannonsene som er tilgjengelige nå er merket med søknadsfrist «snarest», sier han.

Om du ser en annonse som er merket med dette kan den være borte allerede neste dag, du bør derfor søke med en eneste gang.

 

Butikk- og restaurantjobbing

Selv om det er mange ulike type bedrifter som har behov for ekstrahjelp i julen er det særlig handels- og servicenæringen som har størst aktivitet i november og desember og dermed behov for ekstra mye arbeidskraft.

– Derfor er det mange ledige jobber i butikker og restauranter, gjerne med arbeidstid på kvelden og i helgene, sier Nøding.

Han minner om at det de neste ukene vil legges ut julejobber fortløpende og at det lønner seg å være tidlig ute.