Boutgiftene til studenter har økt med hele 1000 kroner i måneden fra i fjor, viser en fersk undersøkelse fra Nordea.

Når studiestøtten samtidig økte med 345 kroner per måned, har behovet for en deltidsjobb om mulig blitt enda større. Nordeas forbrukerøkonom Elin Reitan mener den lave studiestøtten gjør at studentene befinner seg i en uholdbar økonomisk situasjon.

– Slik det er nå er studenter avhengig av å jobbe ved siden av studiene eller få penger hjemmefra for å overleve – slik kan vi ikke ha det i Norge!

Dette skriver hun i et blogginnlegg på bankens nettsider.

Men, en deltidsjobb handler ikke bare om ekstra inntekt. Gisle Hellsten, leder av karrieresenteret på Universitetet i Oslo (UiO) mener at erfaring også er et godt argument for å jobbe ved siden av studiene.

– Kompetanse er mer enn bare utdanning. Arbeidsgiver ser etter mer enn hvilke karakterer du har og hvilke fag du har tatt.

– Utdanningen er ofte et must man må ha for å bli kvalifisert som søker, men dette kravet har arbeidsgiver også satt for de andre som kommer på intervju. For å skille seg ut kommer erfaring godt med, har Hellsten tidligere uttalt.


Vi snakket med studenter fra Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus om deres deltidsjobber.

I videoen øverst i saken svarer de på hvor mye de jobber, hvordan de skaffet seg deltidsjobben og om det er arbeidserfaring eller inntekt som er viktigst for dem.