Ida jobber på Espresso House, som er kjent for sin lidenskap for kaffe. Kaffebarkjeden er et sted der folk kommer både tidlig og sent for å henge ut, ta en kopp kaffe, spise lunsj og holde møter.

En kaffebar er et møtested med kul atmosfære, wi-fi tilkobling og god stemning.

Gjestene er en blanding av forbipasserende som kommer innom for å få seg en kaffe og faste kunder som spiser lunsj eller tar en kaffe til morgenavisen.

 

Godt miljø

I jobben som Barista har Ida ansvar for å koke kaffe, kverne kaffebønner, vask og renhold, rydding i lokalet og servering av mat.

– Jobben som barista handler selvfølgelig om å forberede og servere kaffe og noe mat, men vel så mye handler det om å snakke med sine kolleger og gjestene som kommer innom for å skape en så god atmosfære som mulig i kaffebaren, forklarer Ida.

Med en morgenvakt og en kveldsvakt i uka, er det enkelt for Ida å kombinere jobben som barista med byggingeniør-studiene. Det er også lett å avtale lesedager og tider for eksamen.

Ida setter stor pris på det sosiale ved jobben og liker godt praten som går mellom både kolleger og gjester som kommer innom.

– Du blir utfordret til å jobbe med mange forskjellige mennesker, som du må forholde deg til. Jobben hjelper innadvendte til å komme litt ut av skallet sitt.

– Det gode miljøet gjør at det likevel føles trygt og avslappet, forteller hun.


 

Viktig med god hygiene

Når man blir ansatt får man den opplæringen man trenger, så det er få formelle krav for å få en jobb som barista.

Det handler stort sett om å ha orden på personlig hygiene, unngå piercinger og å sette opp håret. Man jobber med mat og drikke, sånn som alle andre serveringssteder.

Det er imidlertid noen personlige kvalifikasjoner som kan være nyttige å ha.

– Når man jobber som barista så er det veldig greit å være positiv av natur, like å ta eget initiativ til å fikse ting, og generelt være istand til å ta egne beslutninger.

LES OGSÅ: Butikkselger – Jakten på Norges beste deltidsjobb – Hva gjør en butikkselger?

 

Vær frampå!

Den beste måten å få seg jobb i en kaffebar er å ta en tur innom og snakke med dem som jobber der. Da kan man finne ut hvordan du skal søke og om de trenger noe hjelp.

Vær frampå og tilby dine tjenester. Etterpå er det naturlig å ta kontakt på nett, og sjekke om kjøpesenteret eller kaffebarkjeden selv annonserer etter nye ansatte.

Send mail og ta kontakt for å bli ansatt.

Rush er både gøy og stress. Det som er utfordrende med jobben som barista er å takle et rush av gjester, og flere bestillinger på en gang. Da er det godt at kannene med kaffe er store og at det er flere håndtak på kaffemaskinen.

– Det er selvfølgelig litt stress, men man lærer å mestre mye på en gang, så det er veldig gøy, smiler Ida.