Antonio jobber på utestedet Ballroom i Oslo sentrum. Ballroom er et sted for spesielle anledninger som tilbyr bevertning, middager og selskaper for hundrevis av mennesker.

Det er et av byens velkjente partysteder, der alt fra stand-up komikere og realitykjendiser, til idrettsfolk og studenter frekventerer på både lukkede og åpne arrangementer.

 

Høyt tempo

I jobben som servitør har han ansvar for å dekke opp til selskaper og middager, og møte gjestene med god service og et varmt smil, uansett hvem de er.

– Jobben som servitør gir ikke så mye tid til pauser, men det er samtidig veldig givende når kunder viser at de er veldige fornøyde, forklarer Antonio.

Samtidig består yrket av mer enn servering og det å ta imot bestillinger. Dagen før et selskap skal lokalet ryddes, bord dekkes og glass få den siste finpuss.

Rigging i forkant av en event, og rydding underveis og etter en event, er en minst like stor del av jobben som selve serveringen.

– Det er også bra å ha visse personlige egenskaper for å lykkes i rollen som servitør, sier Antonio.

Det handler om å kunne jobbe effektivt, samtidig som du beholder en indre ro og kommuniserer tålmodig med mennesker.

Jobben passer til folk som er sosiale og som er serviceminded, for det kan være krevende å oppfylle små og store behov fra forskjellige typer gjester.


 

– De beste jobbene får man gjennom folk man kjenner


For å få en deltidsjobb som servitør gjelder det først å fremst å skaffe seg et nettverk som kan anbefale deg.

De beste jobbene, hvis man ikke har fagbrev, får du tak i ved å kjenne andre som jobber der. Ditt nettverk av folk kan nevne deg hvis stedet trenger en vikar en dag.

– Og det er viktig at du snakker med folk du kjenner og la de forstå at du ser etter en deltidsjobb som servitør.

Noe av det mest givende med jobben for Antonio, er vennskapet med kolleger og at det er en veldig sosial jobb hvor du blir kjent med nye folk, både kunder og kolleger, i et stort fellesskap.

– Det jeg gleder meg mest til når jeg kommer på jobb, er å møte kolleger og kunder, avslutter han.