Fredrik jobber i Maskineriet, et av landets ledende callsentere, som har avdelinger i både Oslo, Moss og Skien. Maskineriet er en salgspartner for noen av landets største aktører innen tv-distribusjon, mobiltelefoni og strøm.

Maskineriet har alltid et tett samarbeid med sine oppdragsgivere med høye ambisjoner og fokus på kvalitet.

På callsenteret ringer de potensielle kunder for sine partnere og finner fram til folk som ønsker å tegne ulike abonnement. Jobben går ut på å levere et budskap fra en oppdragsgiver til en kunde, enten privat eller bedrift.

– Det er telefonsalg, enkelt og greit, sier Fredrik til StudentTorget.

Det kan være tøffe dager, hvor du sitter og ringer i seks timer uten å få til et salg. Men da gjelder det å huske at man likevel kan få inn salget man trenger på den siste halvtimen.

– Det er en utrolig god følelse, og alt er fryd og gammen, forklarer han.

For å bli ansatt som telefonselger så bør du først og fremst være veldig , vise sterk interesse for faget og ha pågangsmot. Det er ingen som er veldig opptatt av utdanning eller erfaring når det ansettes i telefonsalg-bransjen, ifølge Fredrik.

– Du må bare vise at du har indre motivasjon til å drive med jobben. Det er egentlig det aller viktigste.

For å holde trøkket oppe i løpet av dagen, hører selgerne på mye musikk over et felles anlegg. De er også nøye med å rose hverandre hele veien.

– Innimellom kan det være jeg leverer en litt frekk kommentar, bare for å få litt fart i personen, gliser Fredrik.

– Det gjør at det er gøy å være på jobb.

Nye selgere må regne med et par måneder før de får en viss fart på salgene sine. Etter én til to måneder tjener man mellom 190 og 200 kroner i timen.

Det er lange dager hvor man sitter mye sammen og ringer og backer hverandre opp. Det er lett å få venner, fordi folk gjør mye sosialt sammen, og det skjer mye gøy også etter arbeidstiden.

– Her er det alltid mulighet til å tjene gode penger – og det er jo alltid en motivasjon i seg selv, avslutter han.