G hana er en republikk på den vestlige siden av Afrika med en kyst som strekker langs Guineabukten. Landet grenser til Elfenbenskysten i vest, Burkina Faso i nord, og Togo i øst.

Som et av Afrikas mest stabile demokratier, har Ghana vært en modell for fredelig overgang av makt siden 1950-tallet. Landet har også en viktig rolle i regionen som en handels- og transportkorridor.

For de som elsker sjokolade, er landet bedre kjent for å være en av verdens største produsenter av kakaobønner.

I tillegg har de også betydelige mengder olje og gassreserver.

 

Fakta om Ghana

Hovedstad: Accra

Totalt innbyggertall: Om lag 31 millioner mennesker

Størrelse: Om lag 238 000 km²

Offisielt språk: Engelsk

Statsform: Republikk

Myntenhet: Ghanaian cedi (GHS)

 

 

Utdanningssystem

Nettopp på grunn av deres stabile politiske system, pluss en vennlig og åpen kultur, er Ghana et attraktivt valg for studenter som ønsker å studere i Afrika.

Landet er et populært sted å studere for internasjonale studenter, spesielt fordi det har en lang og respektert akademisk tradisjon og en rekke høyt ansette universiteter og høyskoler.

Det finnes mange studieprogrammer å velge mellom her, inkludert bachelor-, master- og doktorgrader innen et utbredt utvalg av fagområder, inkludert ingeniørfag, økonomi, jus, helse, utdanning og humaniora.

Du kan likevel støtte på noen utfordringer knyttet til å studere ettersom du vil oppleve en del kulturforskjeller som du må sette deg inn i og tilpasse deg til.

Det kan også være en lavere standard på undervisning og fasiliteter sammenlignet med vestlige universiteter.


 

Universiteter

Her er en liste over noen av de største og mest anerkjente universitetene i Ghana:

 

University of Ghana

Det største og mest prestisjefylte universitetet i Ghana, med en rekke studieprogrammer innen ingeniørfag, økonomi, jus, helse, utdanning og humaniora.

 

Kwame Nkrumah University of Science and Technology

Et teknisk universitet med fokus på ingeniørfag, naturvitenskap og teknologi.

 

University of Cape Coast

Universitetet har et bredt spekter av studieprogrammer innen blant annet økonomi, jus, utdanning og humaniora. 

 

University of Education, Winneba

Universitetet har et stort fokus på utdanning. De tilbyr en rekke studieprogrammer innen lærerutdanning, barnehagepedagogikk og spesialpedagogikk.

 

University of Development Studies

Universitetet fokuserer på utviklingsstudier og har flere studieprogrammer innen blant annet økonomi, jus, samfunnsvitenskap og ingeniørfag.

 

University of Health and Allied Sciences

Universitetet har et stort fokus på helse og har studieprogrammer innen medisin, sykepleie og andre helserelaterte fag.

 

 

Livskostnader

Livskostnadene i Ghana kan variere mye avhengig av hvor man bor og hva man gjør, men generelt sett er de lavere enn i Norge. 

Her er noen eksempler på gjennomsnittlige livskostnader i Ghana (prisene er gitt i norske kroner og er basert på prisnivået i 2021):

En personlig månedsbudsjett (inkludert mat, husleie, transport, fritid osv.): Om lag 7 500 NOK

En måneds husleie for en leilighet kommer på ca. 3 000 NOK, en liter drivstoff (bensin eller diesel) kommer på ca. 12 NOK, en liter melk på ca. 15 NOK, og en tur ut på resturant på ca. 100 NOK.

Som du kan se, kan livskostnadene i Ghana være betydelig lave, spesielt når det gjelder mat, transport og husleie. Det kan derfor være mulig å spare penger ved å bo og leve i Ghana.