STUDENTINTERVJU: Student i Ghana

Navn: Christina Ljungberg
Alder: 25
Studie: Global Environmental Management
Studiested: Cape Coast, Ghana

Skole:
Kulturstudier Argentina (les om skolen)


 

Om skolen / studiestedet

Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Å utforske en ny region samtidig som jeg studerte virket som en god kombinasjon. Jeg hadde aldri vært i Vest-Afrika tidligere, og håpet at det å være i regionen over lengre tid ville være en perfekt måte å få en god forståelse av kulturen på, samtidig som jeg fikk nye kunnskap fra forelesere og seminarlærer underveis.

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

Skolebygningen er enkelt konstruert og reflekterer at vi studerer miljø og forvaltning. Skolen er lokalisert 50 meter fra havet i en trebygning som har utsikt over ananasplantasjer og fiskerlandsbyer. Da jeg studerte der var det en liten restaurant på studiestedet som lagde fantastisk lokal mat til frokost og lunsj, og som også var et fint sted å lese pensum. Det eneste som forstyrret leseroen var bruset fra havet, men det var også en del av idyllen. 


 

Fortell litt om studiet og undervisningsopplegget?

Studiesenteret Studiet er delt inn i ulike moduler, og hver modul har en ny foreleser. Alle modulene fokuserer på konkrete temaer, men de linkes sammen og gir rom for gode diskusjoner på de ukentlige seminarene. Seminarene er arrangert av seminarlederen, som også fungerer som guide gjennom skrivingen av gruppeoppgaven. Gjesteforelesere fra Ghana kommer med egne perspektiver og beriker undervisningen.

En normal dag starter gjerne med frokost på studiesenteret, forelesning til midt på dagen, etterfulgt av lunsj. Litt avhengig av hvilken dag det er brukes ettermiddagene enten til egen lesing, seminarer eller gjesteforelesninger.

Kulturstudier tilbyr en unik tilnærming til læring der forelesere og seminarlærere alltid er der for å svare på spørsmål. Dette er kombinert med spennende og lærerike ekskursjoner som for eksempel Kakum National Park, besøk til lokale NGOs i Tarkwa og et internasjonalt elektronisk avfallsdepot i Accra, samt et avfallshåndteringsfirma i Elmina.

Livet som student i Ghana

Hvordan er prisnivået der?


Prisnivået i Cape Coast er betydelig lavere enn i Skandinavia, noe som gjør det mulig å reise, gå ut og spise og ha det gøy, selv på et studentbudsjett.

 

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Bolig er inkludert i studiegebyret, noe som gjør det lettere økonomisk.

 

Hva gjør man i fritiden?

Cape Coast er kjent for sin fortid med slavehandel, og langs kysten er det mange fort fra den tiden som kan utforskes. Jeg tilbragte også mye tid på Universitetet i Cape Coast sin flotte campus der man møter mange forskjellige mennesker. Det er også mange NGOs i byen, og det kan være en god idé å tilbringe litt av fritiden der.

 

Hva synes du er det beste med å studere i Ghana?

Den unike historien og kulturen i Cape Coast gjorde det unikt å studere der. Cape Coast var en trygg by, veldig annerledes, men man følte seg allikevel hjemme der, og det likte jeg veldig godt. Det er forholdsvis enkelt å reise rundt i Ghana, og helgeturer til andre byer og naboland ga mange spennende opplevelser.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Ghana?


Det er stor sannsynlighet for å bli litt syk i løpet av oppholdet (magens naturlige reaksjon på nytt og annerledes kosthold), men det er en del av opplevelsen, og bør ikke demotivere noen fra å dra.

 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Ghana?

Ikke kom til Ghana og tro at du skal på ferie i tre måneder. Det er konstant skolearbeid, men også mange helger fri der du kan utforske regionen og ekskursjoner som er relevante for studiet og hverdagen. Nyt erfaringene og lær deg et par ord på regionens språk. De lokale setter stor pris på det, og det kan føre til fantastiske vennskap.

LES OGSÅ: Teodor studerer Global Environment Management i Ghana

 

Søknadsprossessen

Hvordan var søknadsprosessen?

Jeg inkluderte ikke studiet med Kulturstudier i bachelorgraden min. Jeg søkte direkte til Kulturstudier og hadde masse kontakt med dem før avreise. De var raske til å svare og gjorde søknadsprosessen veldig enkel for meg.