Kenya er en republikk i Øst-Afrika kjent for sine vakre landskap, inkludert Masai Mara nasjonalpark og Mount Kenya, det høyeste fjellet i landet. Landet har også en rik kulturarv med mange forskjellige etniske grupper, språk og religioner. 

Landet deler grenser med en rekke land: Etiopia i nord, Somalia i øst, Tanzania i sør, Uganda i vest og Sør-Sudan i nordvest. Det har vært gjennom mange politiske og økonomiske utfordringer, men har også vært en regional maktfaktor i Øst-Afrika og spiller en viktig rolle i regional integrasjon og samarbeid.

 

Fakta om Kenya

Hovedstad: Nairobi

Totalt innbyggertall: Omtrent 50 millioner

Størrelse: 582 646 km²

Offisielt språk: Swahili og engelsk

Statsform: Republikk

Myntenhet: Kenyansk shilling

 

 

Å studere i Kenya gir deg muligheten til å lære om og oppleve en unik kultur og natur, samt å utvide horisonten din gjennom å møte og samarbeide med mennesker fra forskjellige bakgrunner.

Det er riktignok viktig å vurdere seriøst de mulige utfordringene ved å studere i Kenya, som for eksempel ustabile politiske forhold, infrastrukturproblemer og enkelte helseutfordringer. Det er også lurt å undersøke hvilke visumkrav og andre formelle krav gjelder for å studere i Kenya.


 

Utdanningssystem og universiteter

Det er flere muligheter for å studere i Kenya og landet har et bredt utvalg av høyere utdanningsinstitusjoner, inkludert universiteter, høyskoler og tekniske skoler.

Disse tilbyr en rekke akademiske programmer, inkludert humaniora, samfunnsfag, naturvitenskap, teknologi, økonomi og ingeniørfag.

Det finnes også en rekke internasjonale skoler i landet som tilbyr studier på engelsk.

Her er en liste over noen av de største og mest anerkjente universitetene:

 

University of Nairobi

Det største universitetet i Kenya, med et bredt spekter av akademiske programmer innenfor humaniora, samfunnsfag, naturvitenskap, teknologi og økonomi. Universitetet har også en stor forskningsportefølje og samarbeider med en rekke internasjonale institusjoner.

 

Moi University

Et statlig universitet med hovedcampus i Eldoret, med andre campus spredt over landet. Det tilbyr en rekke akademiske programmer innenfor humaniora, samfunnsfag, naturvitenskap, teknologi og økonomi, samt helsefag.

 

Kenyatta University

Dette universitetet ligger i Nairobi og tilbyr et variert utplukk av akademiske programmer innenfor humaniora, samfunnsfag, naturvitenskap, teknologi og økonomi. Dette er et annet universitet med en stor forskningsportefølje og internasjonal samarbeid.


 

Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology (JKUAT)

Dette universitetet ligger i Nairobi og har fokus på landbruk, teknologi og naturvitenskap. Det tilbyr en rekke akademiske programmer innenfor disse områdene, samt helsefag.

 

Maseno University

Dette universitetet ligger i Maseno i nærheten av Kisumu og tilbyr flere akademiske programmer innenfor humaniora, samfunnsfag, naturvitenskap og teknologi. Enda et universitet med et stor forskningsportefølje og internasjonal samarbeid.

 

 

Praktisk informasjon

Kenya har et varmt klima, med temperaturer som ofte ligger mellom 20 og 30 grader Celsius. Det er to regntider i året, en fra mars til mai og en fra oktober til desember.

Du bør vaksinere deg mot visse sykdommer, som for eksempel gul feber, meningokokkinfeksjon og røde hunder, før avreise. Det anbefales å være oppdatert på eventuelle mat- og vannrestriksjoner og å følge rådene fra lokale myndigheter og helsepersonell.

Matkostnadene kan variere avhengig av hva du kjøper og hvor du kjøper det, men er generelt vesentlig lavere enn her hjemme. Maten kan være billigere på markeder og lokale butikker enn på restauranter og kafeer. Men importerte matvarer, og andre importerte varer, er dyrere her enn hva du er vant til.


 

Transport

Trafikken i Kenya, spesielt i storbyene slik som Nairobi, kan være ekstremt hektisk. Kvaliteten på veiene kan også variere og er ofte dårlige. Vær oppmerksom og påpasselig!

Det finnes mange måter å komme seg rundt i landet. Her er noen detaljer om diverse transport tilbud:

Buss: Det finnes mange bussselskaper som tilbyr innenriksruter. Bussreiser er oftest billigere enn å reise med fly, men det tar lenger tid. Vær oppmerksom på at standarden på kjøretøy kan variere, du kan som oftest forvente deg overfylte busser, trange seter og lange reisetider.

Taxi: Det er mange taxi- og drosjeselskaper til lands, som er en enkel måte å komme seg rundt på. Du kan også leie en bil med sjåfør for lengre turer. MEN avtal prisen på forhånd, og vær påpasselig på å utrede om eventuelle tilleggskostnader vil påkostes.

Bil: Det er mulig å leie bil i Kenya, men sørg for å ha et internasjonalt førerkort på plass før du tar til rattet. Ved siden av å sette deg inn i lokale trafikkregler, er det også viktig å huske at du skal kjøre på den VENSTRE siden av veien!

Fly: Det finnes en rekke innenriksruter som betjenes av flyselskaper i Kenya.