Hvordan kom du fram til at du ville studere i Korea?

Jeg har bodd og studert i Kina i flere år, og ble kjent med flere koreanere i løpet av den tiden. Så da tiden var kommet for å dra på utveksling fra NTNU, virket Korea som et spennende alternativ.

Seoul er en fascinerende by som jeg lenge har hatt lyst å besøke, og muligheten til å studere ved et toppuniversitet i et ikke-engelsk talende land var avgjørende for at jeg endte her.

 

Utveksling i Sør-Korea

Navn: André Holthe

Alder: 26 år

Studerer: Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU

Studiested: Er på utveksling ved Seoul National University i Seoul, Sør-Korea

 

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Korea og i Norge?

Rent studiemessig er det mer obligatorisk arbeid enn hva man er vant til i Norge. Oppmøte på forelesninger er obligatorisk og det er jevnt med arbeider som må leveres inn.

Fordelen er at karakteren baseres på en kombinasjon av eksamensprestasjonen og en kontinuerlig vurdering av arbeidet.

 

Hvordan er en vanlig dag i Seoul?

En vanlig studiedag i Seoul går omtrent for seg som en dag hjemme i Norge.

Den viktige forskjellen er at man stort sett bruker kveldene sine ute på restauranter, i selskap med både utenlandske studenter og lokale koreanere, istedenfor å gå hjem til seg selv, slik man gjerne gjør i gamlelandet.

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet er vel i stor grad delt i to, med koreanske studenter og utenlandske studenter i to parallelle miljøer. I stor grad, skyldes vel dette språkproblemer mer enn sosial segregering.

Seoul National University har riktig nok et veldig bra program for å knytte koreanske studenter med utvekslingsstudenter, og de koreanske studentene er åpne og relativt enkle å bli kjent med gjennom dette opplegget.

Både lokale og utenlandske studenter er veldig åpne for å bli kjent med nye mennesker, og det skaper et veldig godt og inkluderende studentmiljø.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Siden NTNU har utvekslingsavtale med Seoul National University, var søknadsprosessen relativt enkel og jeg ble veiledet gjennom hele prosessen av representanter for både NTNU og Seoul National University.

Med innvilget friplass fra SNU, gjennom utvekslingsavtalen, betaler jeg heller ingen skolepenger.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Korea?

Jeg ser egentlig ingen negative sider ved å studere i Korea. Det er alltid utfordringer forbundet med å flytte til et nytt land og en ny kultur, men det er jo også litt av det som gjør det attraktivt i utgangspunktet.

Jeg liker å se på det som muligheter istedenfor utfordringer, hvis ikke hadde jeg vel ikke valgt å studere her i utgangspunktet.

 

 

Fortell litt om studiet og undervisningen? 

Studiet mitt består av en blanding av tekniske og økonomiske fag så jeg tar fag både på business-skolen her og på ingeniør-fakultetet.

Undervisningen foregår først og fremst på engelsk, med unntak av ett fag i lineær programmering som kun går på koreansk.

Klassene er stort sett ikke større enn 30-40 personer, og forelesningene ligner relativt mye på det man er vant til hjemme i Norge, kanskje med enda litt mer deltagelse i timen fra studentene, og da kanskje spesielt i fagene på business-skolen.


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Seoul er en storby med mye å by på. Byen har utallige gode restauranter med mat fra alle verdens hjørner, en flod som renner gjennom hele byen med fine sykkelveier på hver side for de som liker det, i tillegg til små fjell som kan bestiges og et yrende kunst og kulturliv.

Problemet er sjelden å finne på hva å gjøre i fritiden, det er vel heller at tiden ikke strekker helt til.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?

Jeg kan anbefale på det varmeste å studere ved Seoul National University.

Seoul og Sør-Korea er et fantastisk spennende sted hvor man får innsikt i en ny kultur, møter mennesker fra hele verden og kanskje senere får jobbmuligheter i et land som er viktig for mange norske firmaer, da kanskje spesielt bedrifter innenfor de maritime næringene.