K orea har en rik historie på over 2 000 år, og var en gang delt inn i flere små stater.

Landet ble okkupert av Japan i det 20. århundre, men ble frigjort i 1945 etter Verdenskrig II. I etterkant av krigen ble landet delt inn i to separate stater, Sør-Korea og Nord-Korea.

Sør-Koreas økonomi regnes som en av de mest avanserte og dynamiske i verden, med en blomstrende teknologi- og elektronikkindustri.

Nasjonen er kjent for sin høye levestandard, velutviklede infrastruktur, og livlige kultur. Eksempler på disse er energisk k-pop grupper, svære e-sport arrangementer, vakre manwha, og film- og tv-drama industri, som har tiltrukket en hærskare av fans verden rundt.

 

Sør-Korea

Hovedstad: Seoul

Totalt Innbyggertall: Omtrent 51 millioner mennesker

Areal: Omtrent 100 000 kvadratkilometer

Offisielt språk: Koreansk

Statsform: Demokratisk republikk

Valuta: Sør-Koreansk won (KRW)

 

 

Utdanning og universiteter

Studenter fra hele verden reiser hit for å utforske alt Sør-Korea har å by på.

Med en sterk akademisk tradisjon, og muligheten til å velge mellom en rekke studieprogrammer, inkludert teknologi, økonomi, samfunnsvitenskap, humaniora og kunst og kultur, strømmer studentene til.

Her er en liste over noen av de mest anerkjente universitetene:


  1. Seoul National University (SNU)
  2. Korea University
  3. Yonsei University
  4. Pohang University of Science and Technology (POSTECH)
  5. Hanyang University
  6. Ewha Womans University
  7. KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology)


Utvekslingsstudenter kan forvente en unik studieopplevelse, inkludert muligheten til å delta i et livlige studentmiljø og utallige sosiale aktiviteter og arrangementer.

 

 

Søkeprosess

Du må undersøke om skolen din har en utvekslingsavtale med Sør-Korea, eller om du må søke om studieplass direkte til universitetet. Søknadsskjema finner du vanligvis på nettsidene deres, men i noen tilfeller må du kontakte dem og få det tilsendt.

Når du søker studieplass kan du bli bedt om å ta en språktest, samt levere et motivasjonsbrev, et anbefalingsbrev, et essay og selvfølgelig vitnemål.

Om du skal studere på engelsk kan du ta en IELTS- eller TOELF-test.

Noen studiesteder vil også be om en økonomisk garanti. Får du støtte fra Lånekassen, kan du få dette av dem.

 

Nyttige linker

Finne studier i Sør-Korea:

Studievalg.no

 

Påmelding til språktester:

TOELF-test

IELTS-test

 

Andre nyttige linker:

ANSAs landssider

Numbeo

NOKUT

Lånekassen

 

 

Prisnivå

Generelt sett er livskostnadene i Sør-Korea lavere enn i Norge.

Lokal mat er billig, men utenlandske restauranter er dyre.

Leiepriser for en enkeltromsleilighet er som regel noe lavere.

 

 

Konfusiansme

I Sør-Korea, har konfusianisme hatt, og har fortsatt, en sterk innflytelse på koreansk samfunn og kultur. Dette inkluderer idealer om ære, respekt for eldre, disiplin og arbeidsmoral.

Derfor spiller familien en vesentlig rolle når unge koreanere skal velge sin utdannelse, jobb, eller livspartner. Dette påvirker hvordan de kommuniserer, hvorhen respektfulle titler og høflige hilsener er en integral del av deres hverdag.


 

På gjennomreise

En stor del sør-koreanere snakker engelsk, spesielt i de større byene, som er hendig når du vil utforske landet.

Hovedstaden, Seoul, er en av de mest befolkede byene i Asia. Med en blanding av moderne skyskrapere og tradisjonelle koreanske bygninger og templer, er det noe for enhver. Du kan utforske attraksjoner som blant annet Gyeongbokgungpalasset, YTN Seoul Tårnet (mer kjent som Namsan Tårnet), og Myeong-dong butikkdistrikt.

Busan er kjent for sine vakre strender, kulturarv, og spennende natteliv. Her bør du besøke Haedong Yonggungsa-tempelet, Yongdusan Park, og Busan Filmfestival (i september/oktober).

Icheon huser Incheon Internasjonale Lufthavn, et av de viktigste internasjonale knutepunktene i Asia. Daegu har historiske områder og varme kilder, imens Daejeon er mer kjent for teknologi og forskning.