P ortugal er et land som ligger i Sørvest-Europa, ved Atlanterhavet. Det grenser til Spania i øst og nordøst, og har en lang kystlinje langs Atlanterhavet.

Landet har en rik historie og kultur, og har vært påvirket av mange ulike kulturer gjennom sin historie, inkludert romerne, visigotene, maurene og den portugisiske kolonien i Brasil.

 

Fakta om Portugal

Hovedstad: Lisboa (på portugisisk)

Total innbyggertall: Ca. 10 millioner mennesker

Størrelse: Ca. 92 212 km²

Offisielt språk: Portugisisk

Statsform: Republikk

Myntenhet: Euro (EUR)

 

 

Utdanningssystemet

Portugal er et populært land for studenter fra hele verden. Landet har en lang og rik historie og kultur, og tilbyr en rekke kvalitetssikrede høyere utdannelser på både bachelor- og masternivå.

Portugal har også en høy standard på offentlig utdanning, og mange av landets universiteter og høyskoler har en lang tradisjon og er anerkjent internasjonalt.

Det finnes mange internasjonale studieprogrammer tilgjengelig på portugisisk, så vel som på engelsk. Hvis du ønsker å studere på portugisisk, er det viktig å ha et grunnleggende kunnskap om språket før du begynner. Hvis du ikke kan portugisisk, er det mange studieprogrammer som tilbys på engelsk.

Det er viktig å huske på at det kan være nødvendig å ha en visum for å studere i Portugal, avhengig av hvilket land du kommer fra. Det anbefales å sjekke med den portugisiske ambassaden i ditt hjemland for å få mer informasjon om visumkrav og -prosedyrer.


 

Universiteter

Her er en liste over noen av de største og mest anerkjente universitetene i Portugal:

1. Universidade de Lisboa

2. Universidade do Porto

3. Universidade Nova de Lisboa

4. Universidade de Coimbra

5. Universidade de Aveiro

6. Universidade de Évora

7. Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

8. Universidade de Algarve

Disse universitetene tilbyr et bredt spekter av studieprogrammer på både bachelor- og masternivå, innenfor fagområder som naturvitenskap, teknologi, samfunnsfag, økonomi, jus, medisin og mange andre.

Universitetene i Portugal har en lang tradisjon og er anerkjent internasjonalt for sin høye kvalitet på utdanningen.

LES OGSÅ: Student i utlandet? Da vil vi komme i kontakt med deg!

 

Prisnivå

Prisnivået i Portugal er generelt lavere enn i Norge. Dette gjør landet til et rimeligere sted å bo og reise for nordmenn.

Prisene på klær og elektronikk kan være litt høyere i Portugal sammenlignet med Norge, avhengig av hvor du handler. Det kan være lurt å sammenligne priser før du kjøper noe.

Det er viktig å huske på at dette er generelle trender, og at prisnivået kan variere avhengig av hvor i landet du bor og hva du skal kjøpe.


 

Boforhold

Det finnes ulike alternativer for bolig i Portugal, avhengig av personlige preferanser og budsjett. Noen muligheter inkluderer:

 

Universitetsbolig

Mange universiteter i Portugal tilbyr studentbolig til sine studenter. Dette kan være en god løsning for studenter som ønsker å bo nær campus, og som vil ha et sosialt miljø. Universitetsboliger kan være enklere å få tak i enn leiligheter på det private markedet.

 

Leilighet

Det finnes mange leiligheter til leie i Portugal, spesielt i de største byene. Det kan være lurt å starte med å søke gjennom universitetet eller høyskolen din, eller gjennom spesialiserte boligformidlere.

 

 

Hus eller villa

Det er også mulig å leie eller kjøpe et hus eller en villa i Portugal. Dette kan være en god løsning for deg som ønsker mer plass og privatliv, men det kan også være dyrere enn andre boligalternativer.

 

Homestay

Homestay er en mulighet for deg som ønsker å bo hos en portugisisk vertsfamilie. Dette kan være en god måte å lære mer om portugisisk kultur og språk, samt få en trygg og komfortabel bolig.

Det anbefales å starte å lete etter bolig så tidlig som mulig, da det kan være vanskelig å finne et godt sted å bo i de mest populære byene og områdene. Det kan også være lurt å besøke Portugal før du bestemmer deg for å lete etter bolig, slik at du kan få en idé om hvilken del av landet du ønsker å bo i.