T hailand har vært en selvstendig nasjon siden det 13. århundret, og har en rik historie og kultur.

Befolkningen er kjent for å være veldig vennlige og imøtekommende, og det sies at de alltid vil smile selv i de mest stressende situasjoner.

Landet er kjent for sine deilige matretter, med en unik blanding av søte, sure, salte, og spennende smaker. Man spiser ofte med hendene og deler retter med andre. Noen av de mest populære er Pad Thai, Tom Yum Goong (en spicy suppe med reker), green curry, og mango sticky rice.

De byr på mange attraksjoner og aktiviteter for studenter og turister, blant annet historiske templer, vakre strender, eller naturparker. Du kan også prøve deg på aktiviteter som Muay Thai (thaiboxing), thaimassasje, vannsport, dykking, og til og med golf.

Turisme er naturligvis en viktig del av nasjonens økonomi, men de har også en velutviklet eksportindustri, spesielt innen tekstiler, elektronikk og smykker.

 

Thailand

Hovedstad: Bangkok

Totalt innbyggertall: ca. 69 millioner mennesker

Areal: 513 120 km²

Offisielt språk: Thai

Statsform: Konstitusjonell monarki

Valuta: Thai baht (THB)

 

 

Utdanning og universiteter

Thailand er et populært valg for utvekslingsstudenter, på grunn av landets unike kultur, vakre natur, og stadig voksende økonomien.

Mange utvekslingsstudenter anvender studietiden her til å også reise rundt og oppleve alt Sørøst-Asia har å tilby.

Landet har mange anerkjente universiteter og høyskoler som tilbyr et bredt spekter av studieretninger på engelsk.

Her er en liste over noen av de mest anerkjente internasjonale universitetene i Thailand:

1. Chulalongkorn University (CU)
2. Mahidol University
3. Thammasat University
4. Kasetsart University
5. King Mongkut's University of Technology Thonburi (KMUTT)
6. Chiang Mai University
7. Prince of Songkla University (PSU)
8. Silpakorn University
9. Mae Fah Luang University (MFU)
10. Ramkhamhaeng University

Disse universitetene har en høy akademiske standard og tilbyr en rekke internasjonale programmer. De har også et stort antall internasjonale studenter og fakultet.

 

 

Søkeprosess

Du må undersøke om skolen din har en utvekslingsavtale med Thailand, eller om du må søke om studieplass direkte til universitetet. Søknadsskjema finner du vanligvis på nettsidene deres, men i noen tilfeller må du kontakte dem og få det tilsendt.

Når du søker studieplass kan du bli bedt om å ta en språktest, samt levere et motivasjonsbrev, et anbefalingsbrev, et essay og selvfølgelig vitnemål.

Om du skal studere på engelsk kan du ta en IELTS- eller TOELF-test.

Noen studiesteder vil også be om en økonomisk garanti. Får du støtte fra Lånekassen, kan du få dette av dem.

 

Nyttige linker

Finne studier i Thailand:

Studievalg.no

 

Påmelding til språktester:

TOELF-test

IELTS-test

 

Andre nyttige linker:

ANSAs landssider

Numbeo

NOKUT

Lånekassen

 

 

Prisnivå og boligforhold

Thailand er et shopping paradis, med mange butikkdistrikter, marked, kjøpesentre, og spesialbutikker, der du kan kjøpe alt fra håndverk, til elektronikk, til lave priser.

Livskostnader som bolig, mat, transport, og underholdning, er veldig billig. Du kan leie en enkel leilighet for cirka en tiendedel av hva vi kan i Norge. Likeså, kan du få et godt måltid på en lokal restaurant for en lignende brøkdel.

Ellers kan du lett reise rundt i byene svært billig, enten med tuk-tuk eller taxi. Utleie av bil eller sykkel er også svært rimelig.

 

 

Kultur

Nasjonens offisielle språk er Thai, men mange snakker også engelsk, spesielt i turistområder og byene.

Buddhismen er den dominerende religionen i landet. Mange thailendere har en sterk tro og praktiserer buddhistiske riter og tradisjoner.

Kulturen deres er også mer kollektivistisk, så familie er viktig for dem. Mange familier bor sammen eller i nærheten av hverandre. Samfunnet er også preget av en sterk samhørighet og samarbeid, og det er vanlig å hjelpe naboer og venner i nød.

Generelt, viser de stor respekt mot eldre personer. Yngre skal være først ut med å hilse på de eldre, samt bruke mer formelle titler og språk under hele samtalen.

 

 

Steder å besøke

Hovedstaden, Bangkok, har et pulserende natteliv, mange templer og palasser, og en voksende skyskraper-silhuett. Det er også mange shoppingmuligheter, spisesteder, og turistattraksjoner.

Chiang Mai har et livlige gateliv, gamle templer, og vakre naturomgivelser. Byen er også hjem til mange tradisjonelle thailandske kunst- og håndverk, samt en voksende yoga- og meditasjonssenter.

Krabi er en av Thailands mest naturskjønne destinasjoner, og byr på vakre strender, krystallklare innsjøer, og imponerende fjell og grotter.

Phuket er hjem til mange av landets beste hoteller, spisesteder, og turistattraksjoner. Det er også et populært sted for utendørsaktiviteter, blant annet dykking og vannsport.