(StudentTorget.no):

Et nytt Campus er ute på stativene, og der kan du blant annet lese om dette:

«Jeg bryr meg om én ting i livet mitt: Det jeg gjør skal jeg ha lyst til, og det skal gi meg mening», sier Jarle Andhøy i portrettet. Kanskje det er noe du skal tenke på i 2013?
 
Hvis du ikke helt vet hva du vil, kan du jo begynne å tenke på det. Inntil videre kan du trøste deg med Torbjørn Røe Isaksens ord fra karriereportrettet: «Å være student er nok det gøyeste man kan gjøre». Da er det liten vits i å finne seg noe annet å drive med. 
 
Men det kommer en dag, der studielånet begynner å gjøre seg vanskelig, og forsyner seg av kontoen din. Med mindre du kan gjøre som børsmeglere i karrierereportasjen, ta en telefon og skaffe en million kroner, er det nok best å finne seg en arbeidsgiver. I karrieredelen kan du få noen tips om hvordan arbeidsgivere tenker når de skal finne deg, og du skal finne dem.
 
Men du lurer kanskje på hvor du skal begynne? Da kan du plukke opp et tips fra Mariann Hole i kulturportrettet: «Man må tro på seg selv og tørre å gå på store utfordringer». Altså, sikt høyt, og ikke vær redd for å kjede deg i mellomtiden. I følge utgavens unge designer, er det nemlig da han er mest produktiv, og du skal heller ikke bekymre deg for penger til mat. «For mye mat gjør meg lat», kan han fortelle. 
Torbjørn Røe Isaksen hadde imidlertid ikke mangel på mat som 20-åring, men skulle ønske at han visste at man blir tjukk av brownies og melk til middag. 
 
Skulle sulten likevel bli uutholdelig, eller kostholdet for dårlig, kan du gjøre som hovedpersonen i den nye boka til Linn Strømsborg – flytte hjem. 
 
I kulturdelen spør vi også folk om hvilken fiksjonskarakter de ville vært. Vil du ikke flytte hjem, velger du ikke Eva i boka til Linn, men kanskje du kan velge Barnum i Halvbroren, så får du om ikke annet Mariann Hole som mor.  
 
God lesning!