(StudentTorget.no):

Et rykende ferskt nummer av Norges største studentmagasin er endelig ute!
 
I november-utgaven av Studentmagasinet Campus kan du blant annet lese disse sakene:
 
 

Veien til toppkarakterer

 
Vi har snakket med toppstudentene Henrikke Bryn og Rasmus Knutsen Stenebråten fra Handelshøyskolen BI om hvordan de har lykkes med studiene. I tillegg forteller forfatterne bak ToppkarakterSystemet hvordan du kan bli en superstudent ved å lese smartere og benytte deg av kraften i skippertaket – gjennom hele semesteret.    
 
 

I krig og kjærlighet

 
I 2010 ble offiser Thomas Victor Nysted livstruende skadet i et bakholdsangrep under et oppdrag som bomberydder i Afghanistan. I dag er han og kona Caroline Gundhus Nysted studenter, foredragsholdere og bokaktuelle med historien om hvordan de klarte å reise seg sammen. I møte med Campus gir de et sterkt innblikk i sine opplevelser i løpet av de siste tre årene. De forteller også om hvordan de i dag leser pensum i Fred- og konfliktstudier og Familieterapi og systemisk praksis på en helt annen måte, med en erfaringsbank som gir dem et unormalt nært forhold til pensum. 

 

 

 
 

Kunsten å feriere i Paris

 
Hvis du drømmer om å oppleve Paris bør du lese vår guide til kjærlighetens hovedstad! Her finner du tips til alt fra shopping, spisesteder, severdigheter og hvordan du glir sømløst inn i den franske kulturen. Guiden er selvfølgelig tilpasset studenter – med påfølgende fokus på studentvennlige priser.  
 
 

Portrettintervju med Einar Tørnquist

 
Einar Tørnquist er ikke bare talkshowkonge på VGTV, «Årets nykommer» på komiprisen 2013, og gjest i alt som finnes av TV- og radioprogrammer. Han er også utdannet vernepleier, han er Mensa-medlem med en IQ på 138, og ikke minst har han Norges mest kledelige bart. Campus møtte Norges nye favoritt-komiker for en unormalt underholdende fotoshoot og en latter-preget samtale om mannen bak barten.
 
 

Har du det de ser etter?

 
Campus tok turen innom tre arbeidsgivere for å finne ut hva de ser etter hos studenter som søker deltidsjobb, og hva som imponerer dem i søknaden og jobbintervjuet. Her finner du mange nyttige tips! 
 
 

Ydmyke flinkinger og brautende brødhuer

 
Forskning viser at på arbeidsmarkedet tror de inkompetente at de selv er ganske gode, mens de mest kompetente undervurderer seg selv. I et arbeidsmarked hvor det gjelder å selge seg inn, kan flinkingene dermed stille med et handicap. 
 
 

Medisinmannen

 
Mads Gilbert ble kjent over store deler av verden da han og lege-kollegaen Erik Fosse var de eneste vestlige som slapp inn i Gaza for å dokumenterer krigens brutaliteter. Campus har snakket med den nyutnevnte «Kommandør av St. Olavs orden» om hans lange medisinkarriere, hvor han har kjempet for internasjonalt medisinsk solidaritetsarbeid. 
 
 

Stor studieguide til Storbritannia

 
Storbritannia er det mest populære studiestedet for norske utenlandsstudenter. Dersom du vurderer et studieopphold på andre siden av Nordsjøen, er det en del praktiske ting du trenger å vite. Her kan du blant annet lese om utdanningssystemet, økonomisk støtte, søknadsprosessen, tidsfrister og mye mer.
 
 

Noen vil sponse utdanningen din

 
Sliter du med å få endene til å møtes i en travel studenthverdag? Da bør du lese denne saken. Det er nemlig flere muligheter til å skaffe seg noen ekstra kroner i tillegg til det du allerede får fra Lånekassen. Les hvilke muligheter som finnes innen stipender, legater og fond.
 
 
God lesing!
 
 
Campus distribueres til høyskoler og universiteter over hele landet, samt på en rekke knutepunkter i alle de norske studentbyene.