(StudentTorget.no):

Vi er nå ute med vårutgaven av Campus. Ta det med deg fra et av de mange gratisstativene på høgskolene og universitetene og les det i lunsjpausen, på bussen eller hjemme i sofaen!
 
Som vanlig kan vi by på et bredt spekter av saker om studentliv, utdanning og karriere. 
 
Hovedportrettet i denne utgaven er Leo Ajkic, som har lært mer av den myteomspunnede «livets skole» enn av det ene semesteret ved Universitetet i Bergen. Det er en konsekvens av at han som 11-åring kom til Norge fra Bosnia og så at foreldrenes utdanning ikke hadde noen betydning på arbeidsmarkedet.
 
- Eg ble demotivert av at eg måtte ha seks i snitt for å være på lik linje med nordmenn som hadde fem i snitt. Fuck det. Eg skal gå min egen vei. Eg driter i skole. Det blir uansett et jævlig kjedelig liv hvis du skal jobbe ni til fem med regnestykker og regnskapsføring og økonomi, sier han.
 
Les mer om Leo Ajkic og hans syn på alt fra utdanning og karriere til det å være «gateorientert og pengeinteressert» i papirutgaven av Campus.
 
Vi har også snakket med P3s Christine Dancke, som i tillegg til radiokarrieren er travelt opptatt med jobbene som DJ og treningsinstruktør. Selv om hun har brukt mer tid på arbeid enn den gjennomsnittlige norske 30-åringen, så angrer hun ikke.  
 
- Hadde jeg ikke jobbet så mye ved siden av studiene, så hadde jeg aldri vært der jeg er nå, forteller hun. 
Christine har også noen klare meninger om moderne feminisme og lettkledde damer som bedriver rumperisting i musikkvideoer, noe du kan lese mer om i intervjuet med henne i Campus.
 
Du finner også en guide til sommerens beste festivaler, tips til kalde drinker på varme dager og en reiseguide til Tokyo som passer inn i et studentbudsjett. Les også om tips til studentøkonomien når Lånekassen tar sommerferie, hvordan du lager et plassbesparende og behagelig hjemmekontor og hvordan du gjør et godt førsteinntrykk på jobbintervjuet. Hvis du trenger nyttige tips til eksamenslesingen finner du det i den store skippertaksguiden. Og i karriereportrettet har vi snakket med utelivskongen og multitalentet Jan Vardøen, som trygt kan sies å være en av Norges mest suksessrike og allsidige gründere.
 
 
God lesing! 
 
Campus distribueres til høyskoler og universiteter over hele landet, samt på en rekke knutepunkter i studentbyene.