(StudentTorget.no):

Høstutgaven av studentmagasinet Campus er nå ute! Ta det med deg et eksemplar fra et av gratisstativene på skolen eller på butikken og les det i lunsjpausen, på bussen eller hjemme i sofaen!
 
Denne utgaven av Campus er et "Karriere Spesial", hvor vi blant annet dekker temaene deltidsjobb, jobbsøking og traineeprogrammer. 
 
Her er hva du kan lese om i denne utgaven av Campus: 
 
 

Reklamekongen

 
Selv om utdanning er en av de vikste hjørnesteinene når man skal bygge seg en karriere, finnes det også de som har klart seg rimelig greit uten. Kjetil Try, som pryder forsiden portretteres i denne utgaven av Campus, er et godt eksempel på dette. Med kun et halvt år på jusstudiet å vise til, fikk han lirket foten innenfor reklamebransjen i 1982. 
 

 
I dag er han Norges ubestridte reklamekonge, med sine 110 ansatte i reklamebyrået Try/Apt. Siden oppstarten i 1999 har de vunnet seks «Gullfisker» og har blitt kåret til Norges beste reklamebyrå hele 13 år på rad. De produserer mellom 70 og 100 reklamefilmer i året, og selv ryktes Try til å være god for over 50 millioner. Ikke verst til en tidligere gangster fra Manglerud å være.   
 
Les hele portrettintervjuet med Kjetil Try på side 26 – 31. 
 
 

Tema: Deltidsjobb

 
I denne utgaven har Campus har vi ryddet plass til en hel seksjon til temaet deltidsjobb. Det er tross alt gjennom deltidsjobben i studietiden at du opparbeider deg erfaringen som kan sikre deg den første jobben du søker på etter studiene. Og det gjelder ikke bare de studierelevante deltidsjobbene du kan lese om på side 72-73, du får også mer kompetanse enn du aner gjennom den "vanlige" deltidsjobben på Mc Donalds eller på den lokale batbutikken. Dette argumenteres det godt for på side 66-70. 
 
Du vil også finne saker om hva arbeidsgiverne ser etter hos deltidsarbeidende studenter, hva som er dine rettigheter i deltidsjobben, og hvor mye du kan for vente å tjene.
 
Dette, og mye mer, kan du lese om i temaseksjonen om deltidsjobb på side 57-75.
 

Klikk her for å finne ledige deltidsjobber

 

Tema: Trainee

 
Er du fersk og full av kunnskap? Traineeprogrammer er et tilbud til nyutdannede som ønsker å prøve ut sine nyervervede kunnskaper i praksis. Du kan finne traineeprogrammet som passer for deg både i byene og i distriktene, i Norge og i utlandet, og i alle typer bedrifter - fra kommunen på hjemstedet ditt, til internasjonale selskaper som Coca Cola og Rolls Royce. 

I denne temaseksjonen finner du intervjuer med traineer i ulike landsdeler, verdensdeler, selskaper og bransjer. Du finner også all informasjon om hvilke rettigheter du har som trainee, hva du kan forvente i lønn, og ikke minst: På side 38-43 får du innsidetipsene til hvordan du sikrer deg traineestillingen, hva som forventes av deg underveis, og hvordan du sikrer deg en fast jobb etter at traineeprogrammet er over.

Dette, og mye mer, kan du lese om i temaseksjonen om traineeprogrammer på side 33-54.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

 

Hva mer?

 
Foruten de dyptgående temaseksjonene, vil du også finne flere saker som kan hjelpe deg med å kickstarte karrieren din. 
 
På side 12 får du ekspertenes hjelp til å mestre jobbintervjuet - selv om du er av den innadvendte typen som ikke er vant med å skryte av deg selv og kan prate selvsikkert og avslappet i en intervjusituasjon. 
 
På side 16 får du tips til hvordan du «pimper opp» både CV og jobbsøknad, slik at du har best mulig odds for at du blir kalt inn til intervju. Der er nemlig nok av små detaljer som potensielt kan sende hele søknaden din rett i søppeldunken – selv om du egentlig er mer enn kvalifisert til jobben!
 
Innhold av det litt mer uformelle slaget finner du på side 18, hvor vi anbefaler Hollywood-filmer med karriere som tema. Om man bør ta til seg og følge alt de kan by på av moral og karrierevisdom, er en annen sak.
 
På side 22 får du også et innblikk i hvordan et internship kan være løsningen for deg som ønsker en pangstart på karrieren. Et vellykket praksisopphold kan nemlig gi deg den viktige foten på innsiden i bransjen du tar sikte på. Bare spør Kjetil Try om hvor avgjørende det kan være for resten av karrieren din.
 
 
God lesing! 
 
Campus distribueres til høyskoler og universiteter over hele landet, samt på en rekke knutepunkter i studentbyene.