Den siste uken av UKA-11 inneholdt mye variert på programmet, fra 1969-fest inspirert av månelandingen, hippier og den populære serien Mad Men, eventyrkonsert med Studentersamfundets symfoniorkester, og konserter med band som Fucked Up, Pelbo og White Lies.

Tirsdag 25.oktober var det lagt opp til romantisk aften i Studentersamfundet, med arrangementet «Middag for to», hvor gjestene ble servert en romantisk treretters middag komponert av UKAs egne kokker.

Psykologistudent Alberte Nereid Valentini (24) hadde tatt med seg kjæresten på date.

Cafeen Edgar var forvandlet med hvite duker og levende lys. Veldig god mat og stas med levende musikk, forteller Alberte.

 

 

Senere på kvelden, fylte den svenske sangyndlingen Melissa Horn Trondhjem Studentersamfunds Storsal, med stemningsfull visesang.

Det var nært, vakkert, trist, vondt, litt fint, forteller student Josef Ottersen (22).

Konserten vekket sterke følelser blant publikum, og Josef forteller at store deler av publikum felte en tåre da Melissa Horn sang Kungsholmens hamn, den sangen hun framførte på minneseremonien etter terrorangrepene den 22.07.

Selv om jeg stod helt bakerst i den fullstappede salen, sang hun direkte inn i hjerterota mi, sier Josef.

 

 

Latterfest i Dødens Dal

Et av de største arrangementene under UKA-11 var «Humorgalla», med de gamle traverne Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen, bedre kjent fra «Ut i vår hage», «Tre brødre som ikke er brødre» og «Team Antonsen».

Enkelte fikk mer ut av kvelden enn andre.

Arrangementet var utsolgt, og omlag 7000 feststemte studenter hadde skyhøye forventninger til det man kanskje kan kalle kremen av norsk humor gjennom snart 20 år.

Bård, Harald og Atle serverte gamle kjente sketsjer på rekke og rad, som «Joker Nord», «Oslolosen» og «Aproposbandet». Som gjesteartist, hadde de med seg Thomas Dybdahl, og den elskede og hatede Dj Dan, bedre kjent som Morten Ramm fra TV-serien «Torsdag kveld fra Nydalen».

 

 

Ikke bare musikk

Internasjonale headlinere er ofte det som får mest omtale fra festivaler som UKA, men det er viktig å huske hvordan det hele startet, nemlig med UKErevyen.

UKErevyen er Norges største studentrevy, og har blitt spilt annethvert år som en del av UKA i Trondheim siden 1917, med unntak av okkupasjonsårene i 1941 og 1943.

Den 8. oktober gikk urpremieren på årets UKErevy, «Imiti», av stabelen og fram til 30. oktober, fikk publikum i alle aldre se årets oppsetning, som er satt sammen av omlag 200 frivillige.

Revysjefen er godt fornøyd med billettsalget.

– Vi har fått veldig mye skryt fra vanlige publikummere, og salget ser også ut til å tangere tallene fra 2009.

UKErevyen ble opprinnelig startet for å skaffe penger til Studentersamfundet i Trondhjem. Det sies derfor at revyen er hjertet og selve grunnstenen til landets største kulturfestival.


 

IMITI

Navnet på revyen er også navnet på UKA og forandres fra år til år. Navnet bestemmes av forfatterkollegiet og skal etter tradisjonene ha tre stavelser, og gjerne tre tolkninger.

Revysjef Eivind Vrålstad er en av de som har hatt kjennskap til navnet lengst, og han forklarer at hovedtyngden i årets navn ligger i imiti.

– En form av ordet imitere, late som en er noe eller noen en ikke er.

– Dette er ikke fordi det er en revy med imitasjoner av kjente personer eller lignende, men fordi det handler om mennesker, og de maskene folk tar på seg i hverdagslivet. Om hvordan folk forsøker å framstå som en perfekt versjon av seg selv, eventuelt drømmer om å være noen annen.

– Folk imiterer seg selv hele tiden.

En revy med såpass lang fartstid og mange tradisjoner, har også mange forventninger knyttet til seg. Årets revy har mottatt blandede tilbakemeldinger, men revysjefen mener de har nådd målet med årets revy.

– Målet var å lage en morsom revy om det alle mennesker har felles. En tidløs revy som vil være like morsom om fem eller ti år, og som dermed vil forbli i minnet til folk.

– Dette syns jeg vi har fått til, og publikum koser seg.

Lokalavisen kom med sterk kritikk i sin anmeldelse av Imiti, og mye av kritikken gikk ut på at UKErevyen 2011 var for lite dagsaktuell.

Eivind forteller at dette var et bevisst valg fra forfatterkollegiet.

– Å lage en revy som spiller over nesten fire uker, gjør i seg selv at vi ikke kan vitse med det som skjedde i går og det som det står om i dagens avis. Vi har derfor valgt å lage en revy om det som alltid er aktuelt - det menneskelige.


 

To år til neste gang

Søndag 30.oktober avsluttet det norske bandet Montée det som har vært en tre og en halv lang UKE i Trondheim, og sendte Trondheimsstudentene tilbake til skolebenken og eksamenslesing.