(StudentTorget.no):

Ifølge den danske lykkeforskeren Christian Bjørnskov fra Aarhus universitet, er personlig frihet og mange sosiale relasjoner oppskriften på en lykkelig studietid. 

På spørsmål fra politiken.dk om hvor studentene bør dra for å finne lykken i studietiden, svarer Bjørnskov fredagsbaren. Det er det ifølge forskeren to grunner til:

 

Anti-hverdag

For det første gir fredagspilsen et friskt pust av anti-hverdag, forklarer Bjørnskov til politiken.dk. Fredagsbaren, eller fredagspilsen som den gjerne kalles i Norge, står for noe festlig og fornøyelig, og sånne øyeblikk lever vi lenge på i hverdagen, forklarer forskeren.  

Den andre grunnen til at fredagsbaren er et symbol på noe som bryter med hverdagen, er at det sosialt. 

- Det sosiale slår virkelig ut på lykkebarometeret. De kontaktene man får som student, og som man for eksempel kan møte på en fredagsbar, øker ens lykkefølelse i studietiden og gjør det artigere å være student, forklarer Bjørnskov og legger til at de samme kontaktene også kan være nyttige når man skal ut og søke jobb.

 

Gjør ufornuftige ting!

Christian Bjørnskov har forsket på danskenes lykkefølelse de siste ni årene, og anbefaler studentene å gjøre ting som fra et foreldreperspektiv vil oppfattes som lite fornuftig. Som eksempel trekker han frem å arbeide hardt en hel sommer, for så å bruke alt på en ukes ferie i oktober. Tapte penger og studietid kan likevel slå positivt ut for lykkefølelsen, selv om det kan virke ufornuftig, forklarer han. 

Forskeren råder også studentene til å glemme hva andre sier, og heller gå etter egne interesser og styrker, men samtidig med et øye på hva som gir jobb i tiden fremover. 

Bjørnskovs forskning viser også at vi, eller i alle fall danskene, er mest lykkelige når de er unge og gamle. 

- Det er midt i livet at vi er mest bundet og opplever den laveste graden av personlig frihet. De unge har alle muligheter, mye energi og en forestilling om at de kan bli alt mulig, sier Bjørnskov til politiken.dk. 

LES OGSÅ: Slik lager du sommerens friskeste drinker

LES OGSÅ: Er det greit med sex på første date?


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: