Utelivsguide for Oslo

Utestedene i hovedstaden er like fragmenterte som befolkningen – her finner du noe som til og med den verste pessimisten i vennegjengen må innrømme at han liker.

Er du tilhenger av rock, er Revolver og Rock in Bar stedet å dra. På Bar Boca og Pauls Boutique, får du forfriskende og deilige drinker til en grei pris. Grünerløkka Brygghus og Beer Palace, er stedet du drar til hvis du har en kresen gane for øl. Er du derimot på utkikk etter et sted hvor du kan ha en rolig samtale over noen øl, er både Asylet og Café Sara et ypperlig sted. Sistnevnte har også matservering til langt ut på natten. Befinner du deg på andre siden av Slottsparken, nærmere bestemt Oslos «Stureplan», har du utesteder som La Belle Sole og Oak.

Sentrum

 • Kulturhuset

  Kulturhuset åpnet sine dører sommeren 2013, og har for lengst blitt et favorittsted blant mange av hovedstadens borgere. Danse, slappe av med en øl eller spille shuffleboard? Dette stedet har det, pluss et mangfold av andre kulturbegivenheter.

  Adresse: Youngstorget 3

 • Tilt!

  Liker du øl og retrospill? Tilt er et populært utested ved Torggata Bad, og kan tilby flipperspill, shuffle board og et godt utvalg av kald drikke til sene kvelder. Magnus og Jon Cato fra spillprogrammet «Level Up», arrangerer spillquiz hver første tirsdag i måneden.


  Adresse: Torggata 32

 • Wurst

  Wurst kombinerer to av nordmennenes favoritter – pølser og øl. Dette usnabbete serveringsstedet serverer ordentlige pølser fra Strøm-Larsen, med godt tilbehør i form av det store utvalget av mikrobrygg.

  Adresse: Torggata 11

 • Crow bar & bryggeri

  Også kjent som Kråka, er det største mikrobryggeriet i Oslo, og serverer eget brygg så vel som andres, i sine stilige industrielle lokaler. Serverer også svinekebab i hovedstadens kebabgate – Torggata.

  Adresse: Torggata 16

 • Stratos

  Stratos ligger på byens tak - toppetasjen av Folketeatret på Youngstorget. Er et av byens mest attraktive selskapslokaler, med høy partyfaktor i funkisstil.

  Adresse: Youngstorget 2A.

 • Nivou

  Nivou er en av byens største utesteder, og åpnet sine dører høsten 2012. Med plass til over 1000 personer og DJ’s som spiller opp til dans, er det alltid god stemning på dette utestedet.

  Adresse: Møllergata 12.

Grünerløkka

 • Ryes

  Ryes ligger ved Olaf Ryes plass på Grünerløkka og er like kjent for sin eksotiske «Rockabilly- stil», som for sine burgere og milkshakes. Her er det alltid god stemning og trangt om plassen.


  Adresse: Thorvald Meyers Gate 59

 • Grünerløkka Brygghus

  Grünerløkka Brygghus er en gastropub med eget bryggeri, som holder til midt på Grünerløkka. Her serveres gastromat av høy kvalitet, akkompagnert av et godt utvalg av øl.

  Adresse: Thorvald Meyersgate 30B

 • Blå

  BLÅ er et av byens mest populære konsertlokaler og utested. Her er det alltid noe spennende på plakaten, og på sommerstid kan man sitte og høre musikk i den kule bakgården som ligger langs Akerselva.

  Adresse: Brenneriveien 9C

 • Bar Vulkan

  Bar Vulkan ligger på taket av Bellona-bygget og har god utsikt over Oslo. Her kan du få god mat og drikke i løpet av dagen, og nyte god musikk utover kvelden.

  Adresse: Maridalsveien 17

St. Hanshaugen / Bislett / Alexander Kiellands plass

 • Fun fact:
  I oslo finner du over 2100 serveringssteder.

 • Underwater pub

  Underwater pub er kjent for å arrangere operakveld hver tirsdag og torsdag, hvor operasangere fra Den Norske Opera tar turen innom for å øve. Koselig lokale med godt utvalg av mat og drikke.

  Adresse: Dalsbergstien 4

 • Colonel Mustard

  Colonel Mustard er noe mange forbinder med Alexander Kiellands plass. Stedet er kjent for sin koselige atmosfære, god mat og et stort utvalg av drikke og ymse brettspill. Om sommeren har de stor uteservering til langt ut på kvelden.


  Adresse: Darresgate 2

 • Laundromat

  Laundromat er manges favoritt på Bislett. Det heter ikke Laundromat uten grunn, du kan faktisk få vasket klærne dine her, og mens du venter, har de godt utvalg av mat drikke fra kjøkkenet, og lesestoff i sitt lille "bibliotek".

  Adresse: Thereses gate 51

 • Store Stå

  Store Stå ligger i Bislett-krysset og er en populær fotballpub og utested. Er været fint, kan du sitte på uteserveringen med en øl, helt frem til midnatt.

  Adresse: Thereses gate 51

Grønland, Gamlebyen og Tøyen

 • Sawol

  Sawol serverer soul food på dagen og forvandles til et populært utested på kveldstid. Her kan du nyte godt med drikke med venner på uteterassen, eller bli innendørs og danse til rytmene fra Dj-ene fra inn- og utland.

  Adresse: Grønland 18

 • Oslo Mekaniske verksted

  Også kjent som Oslo Mekk, ligger på teaterplassen Grønland. Her kan du slappe av i store, dype sofaer med noe godt i glasset og spille ett av de mange brettspillene de har tilgjengelig. Stedet egner seg like godt til en date, som til øl med vennegjengen.

  Adresse: Tøyenbekken 34

 • Dattera til Hagen

  Dattera er en populær kafé på dagtid, og like så populær bar og nattklubb over to etasjer på kveldstid. Holder til midt på Grønland, i kort avstand fra kollektiv transport.


  Adresse: Grønland 10

 • Olympen

  Olympen, også kjent som «Lompa», ble restaurert for et par år siden og gjenoppstod som en hipp restaurant og ølhall, med god mat og drikke. På sommerstid er det populært å besøke bakgården, og er du heldig, fyrer de opp grillen også.

  Adresse: Grønlandsleiret 15

Frogner

 • Lille Asia

  Lille Asia serverer lekker, asiatisk mat på dagtid og forvandles til en hipp nattklubb etter mørkets frembrudd. Her er det høy champagnefaktor i et av byens mest populære utelivsgater.

  Adresse: Hegdehaugsveien 31

 • Skaugum

  Skaugum ligger i bakgården til gourmetrestauranten Palace Grill, rett rundt hjørnet fra den amerikanske ambassaden. Her spiller ofte Dj-en opp til god stemning og høy partyfaktor.

  Adresse: Solligaten 2

 • Bjørungs

  Bjørungs har kanskje et av Oslos triveligste lokaler? Holder til i bunnen av Hegdehaugsveien og tiltrekker seg alt mulig av folk. Koselig atmosfære, med godt utvalg i baren.

  Adresse: Parkveien 25