(StudentTorget.no):
Selv om det unektelig er veldig lettvint, er det lite klasse over å komme ranglende med en vodka/battery-"drink" i et melkeglass - hvor blandingsforholdene attpåtil er basert på et dårlig balansert øyemål.
Du trenger verken profesjonelt utstyr eller nevneverdig erfaring med drinkmiksing for å få til noe bedre enn som så.
Vi har snakket med barsjef Isac Selmer på Cafe Sør i Oslo for å få noen skikkelige oppskrifter som vil imponere både deg selv og eventuelle gjester til helgens fest.
Hvis du også trenger noen generelle tips til drinkmiksing, får du gode råd fra Isac Selmer her.
LES OGSÅ: Nordens beste vinkelner anbefaler billige viner
Airmail
En klassisk, frisk sitruscocktail med en «lett approach» som skal være perfekt i sommervarmen.
4 cl Havana Club (rom)
3 cl Prosecco (musserende vin)
2 cl fersk sitronsaft
1 spiseskje honning
Rør en spiseskje honning grundig sammen med nypresset sitronsaft. Tilsett rom og fyll på med kald prosecco og masse skikkelig knust is. Rist til du ser frost på shakeren, dette er det et godt tegn på at den er klar. Skrell til slutt en strimmel av sitronskall som kan legges på toppen av drinken som pynt.
LES OGSÅ: Disse studentrabattene får du på Cafe Sør!
Classic Daiquiri
4cl Havana Club
4cl fersk appelsinjuice
3cl lime (valgfritt)
2cl sukker
Her er det viktig å være nøye på at det er riktig blandingsforhold mellom ingrediensene. Rør først sammen 1 dl sukker og 1 dl vann til det blir en klar sukkerlake. Ha i fersk juice og rom, og rist til du ser frost på shakeren. Hell den så over i glasset og tilsett lime hvis du ønsker det.
LES OGSÅ: Slik brygger du ditt eget øl
Bittersweet Symphony
4cl Bombay Sapphire
4cl lime
2cl sukker
Mynteblader og tre skiver agurk
Slå på myntebladene for å banke frem alle oljene og klorofyllet. Rør myntebladene og agurken sammen med limejuicen, fyll opp med litt knust is og ha rommen i til slutt. Rist godt med shakeren og fyll i glasset. Drinken toppes deretter med litt club soda før servering.
LES OGSÅ: Den ultimate bakrushjelpen
Megantron Virgin (Alkoholfri)
Dette er barsjef Isac Selmers faste anbefaling som et alkoholfritt alternativ. Kan også lages med alkohol.
Ingredienser:
6 cl mangojuice
4 cl fersk sitronsaft
3cl sukker
1 pasjonsfrukt
Slik gjør du det:
Bland sukker og sitronsaft i mangojuicen. Skjær hodet av pasjonsfrukten, legg halvparten i shakeren og rør grundig. Fyll så opp med knust is og rist godt før du heller over i glasset. Skjær en strimmel av sitronen mens du lar saften sprute på glasset. Denne legges på toppen av drinken sammen med resten av pasjonsfrukten.
Klikk her for å se studentrabatter i Norge