(StudentTorget.no):

Det finnes over 2000 serveringssteder i Oslo, så du trenger aldri gå langt for å finne en kafe eller restaurant for å få deg en matbit eller en kopp kaffe. 

Hvis du befinner deg i området rundt Youngstorget kan du benke deg ned i en av retrosofaene på Kulturhuset, som serverer kaffe og småretter fra klokken åtte og utover. Liker du retrostilen, er også Teddy's Soft Bar på Grønland å anbefale. Hvis du er mer glad i kakao enn kaffe bør du prøve Cocoa - on the go go! som går for å være byens beste på området. Ønsker du derimot å kombinere shopping med en kaffe, kan du reise til Lilleaker og sjekke ut Malou - en gammel restaurert gård som i dag er en koselig kafe og interiørbutikk. Skulle ikke noen av disse falle i smak, finnes det et vell av andre muligheter. Her følger en oversikt over noen av de mange kafeene i Oslo.

Tullins café

Tullins café har i flere år vært et populært sted blant både unge og eldre osloborgere. De holder til rett nedenfor HiOA, og her er det ofte mange studenter rundt bordene. Tullins er kjent for å servere store matporsjoner, samt drikke til en overkommelig pris. Tullins gate 2.


Les også: Kaffe øker prestasjonsevnen

Kafe Asylet

Kafe Asylet ligger midt på Grønland, i et gammelt steinhus fra 1700-tallet. Stedet er spesielt kjent for sine gode kjøttkaker og varme smørbrød med leverpostei. Om kvelden forvandles Asylet til et populært utested blant byens innbyggere, med fine priser i baren. Grønland 28.

I løpet av sin 160 år lange historie har Engebret Café hatt celebre stamgjester som Ibsen, Grieg og Munch.

FOTO: Shutterstock.com.

Engebret Café

Engebret Café er Oslos eldste kafé, og åpnet sine dører så langt tilbake som i 1857. Dette er et populært sted å dra hvis du ønsker å nyte en litt mer tradisjonell kaffe. eller te med luksuriøse kaker til. Blir du sulten på noe mer har de også større retter på menyen. Bankplassen 1.

The Kasbah

The Kasbah ligger på hjørnet ved Alexander Kiellands Plass og er en koselig, liten libanesisk kafe. Her kan du sitte i behagelige stoler, mens du slapper av med en god kopp te. Skulle du bli litt småfysen, serverer de også libanesiske småretter. Kingos gate 1b.

LES OGSÅ: Hvorfor skummer ølet?

Les også: Studentene krever eksamensfri 18. mai

Tea Lounge

Tea Lounge har siden oppstarten tidlig på 2000-tallet fokusert på å være en lounge hvor du kan sette deg ned med en stor kopp te og bare slappe av. Om kvelden forvandles stedet til et yrende utested, med et stort klientell og et godt utvalg drinker i baren. Thorvald Meyers gate 33c.


Café Sør 

Café Sør ligger rett ved Youngstorget og er en populær kafe på dagtid, og utested på kvelden. I de koselige og avslappende lokalene er det ikke vanskelig å bli sittende en god stund med noe å drikke, eller for å jobbe med pensum på MAC-en. Torggata 11.

La Crêpe d’Elen

La Crêpe d’Elen er en autentisk fransk kafe hvor du får crêpes og galettes i alle tenkelige varianter - med franske stemmer både bak disken og fra høyttaleranlegget som spiller fransk jazzmusikk. De tilbyr også laktose- og glutenfrie produkter for de som ønsker det. Niels Juels gate 29.

LES OGSÅ: Slik blir du festfin på budsjett

Les også: Drikk kaffen din med god samvittighet

Bare jazz

Bare jazz ligger inne i en bakgård ved Grensen og er en kombinert musikksjappe, kafe og vinbar. Her kan du høre på toner av jazz mens du skravler med gode venner over en kaffe eller et glass vin. Grensen 8.

Stockfleths Gamlebyen

Stockfleths Gamlebyen ligger på hjørnet av Munkegata, og er en populær kafe. Stockfleths er kjent for sin gode kaffe og har vunnet en rekke internasjonale priser for sine baristaferdigheter. Munkegata 2. 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge