Liker du pubquiz, er utvalget så stort at du i teorien kan bryne hjernen din på trivia hver eneste dag.

De fleste pubquizene i Oslo er allmenne quizer, hvor man også får testet seg på spørsmål du kanskje ikke finner på pensum med det første, mens andre quizer tar for seg spesifikke temaer som for eksempel musikk, populærkultur eller språk.

Her får du en oversikt over noen av vannhullene i Oslo som tilbyr quiz i løpet av uka.

 

Stopp Pressen

Akersgata 55

Stopp Pressen arrangerer sin tirsdagsquiz klokken 19:00 hver uke.

Dette er en journalistpub i VG-Huset, og tok over etter at Tostrup-kjeller'n la ned. Her er det naturligvis mange journalister, men spørsmålene er varierte og har noe de fleste kan svare på.

De beste plassene forsvinner fort, for her er det faste gjenger som dukker opp hver tirsdag. Det gjelder med andre ord å møte opp tidlig, hvis man vil sikre seg en god plass. 

 

Smelteverket

Maridalsveien 17

Smelteverket holder til i kjelleren på Mathallen og er verdt et besøk, enten du skal på pubquiz eller ikke.

De har Europas lengste bardisk og et godt utvalg bak disken.

Her har de quizkveld hver onsdag klokken 18:00, i tillegg til den første søndagen i måneden. 


  

Henriken

Wergelandsveien 5

Henriken er en kulturbar som holder til ved Slottsparken i sentrum av byen.

Her har de kulturelle innslag hele uken og torsdagsquiz klokken 20:00.

Henriken kan lokke med flytende premier og varierte spørsmål.  

 

Samfunnet Bislett

Pilestredet 52

Samfunnet Bislett holder til i de ærverdige gamle bryggerilokalene på Frydenlund, som nå huser HiOA sin Oslo-campus.

Samfunnet er en studentdrevet pub, og her får man således ølet servert i plastikkopper.

Samfunnet ble pusset opp på dugnad for noen år siden, og er i dag en glitrende fin kjellerpub. Her holder de quiz hver onsdag kl. 20, og det blir ofte fullt opp til siste stol, så det gjelder å møte opp litt i forkant, dersom du vil sikre et bord til deg selv og vennegjengen. 

 

The Flyfisher

Eugenies gate 1

The Flyfisher er blant de bruneste bulene man kan oppdrive innenfor Oslos bygrenser. Blant stamgjester, bowlinghoder og lokale bytryner er puben bedre kjent under kjælenavnet «Flua».

I de intime lokalene, er det ikke uvanlig at man etterhvert havner i prat med nabobordet, og dette er nok heller ikke stedet å gå hvis man ønsker å sitte alene med sin bayer og nyte dagens avis.

Her kan man også spille dart med venner innerst i lokalet, og på tirsdager byr Flyfisher opp til quiz kl. 19. 


  

Café Mir

Toftes gate 69

Café Mir ligger sentralt plassert på hipstertette Grünerløkka. Her holdes det mange konserter og andre «mystiske arrangementer», som de selv sier det på sine nettsider.

På Mir, kan man alltids ta med seg mac'en etter forelesning og benytte seg av det trådløse nettet mens man nyter en iskald pilsner.

De tilbyr også Backgammon, sjakk og andre spill, og hver mandag klokken 20:00 arrangerer de quiz i sine lokaler, hvor det dukker opp uforutsigbare spørsmål om både det ene og det andre. Alle temaer og interessefelt dekkes, med unntak av sport, som de ikke vil ha noe av. 

 

The Highbury Pub

Bogstadveien 50

Er du litt mer enn over gjennomsnittet interessert i fotball og tilstøtende idretter, er det god sannsynlighet for at du på ett eller annet tidspunkt kommer til å sette beina innenfor Highbury, som viser både norsk og engelsk fotball på skjermene i lokalet.

Puben arrangerer allmennquiz på torsdager klokken 19:00. Hvert lag kan stille med inntil 5 deltagere, alle kan delta, og kommer du alene er det alltid et lag som kan ha bruk for deg.

Det stilles 50 spørsmål, fordelt på 2 omganger om alt mellom himmel og jord, og vinnerlaget loves en flott premie! 


  

O'Reillys

Markaveien 35B

O'Reillys er en irsk pub som serverer en lang rekke irske whiskey-merker, foruten en respektabel portefølje av norske og utenlandske ølsorter. Her kan man også spille biljard, fussball og dart.

På fredagene, slår O'Reillys på stortromma og arrangerer to quizer.

Klokken 18:00 blir det avholdt en allmennquiz om temaer som strekker seg fra fotball til politikk, og mange andre trivialiteter under solen.

Er man ikke lei etter den første quizen, kommer det en egen musikkquiz klokken 21:00. Det anbefales at man dukker opp tidlig, for her blir det visstnok få tomme seter igjen. 

 

London Pub

C.J. Hambros Plass 5

Siden 1979, har London vært det mest kjente utestedet for LHBT-stedet i Norge, og omtaler seg selv som intet mindre enn homsenes egen storstue. Her blir man likevel ikke stoppet i døra hvis man ser streit ut, og stedet er åpent for alle.

Hver onsdag, arrangerer London en uhøytidelig quiz klokken 20:00. Lagene har en maksstørrelse på fem hoder, og spørsmålene er varierte i vanskelighetsgrad og emner.