(StudentTorget.no):

 

Om det skal være guttastemning, jentekveld eller en god blanding, så er det ingenting som slår an så godt som en god drikkelek. Det finnes mange drikkeleker i form av spill og apper, og til tider trenger man bare en sliten kortstokk for å få i gang vorset. Er alle disse mulighetene utelukket er det ingen grunn til bekymring, for det finnes nemlig også andre drikkeleker som setter stemningen for kvelden.

 

App

Drikkespillet: Drikkeleker
Denne appen inneholder spillvariantene «Jeg har aldri», «flasketuten peker på», «kortet taler», «pling», og mye mer. Appen er forhåndsvis gratis, men for å få tilgang til spillene: «Gjett kjendisen», «Ring of Fire», «Dilemmas», «Nevn mange!» og syv andre drikkeleker, så må man oppgradere til Pro versjonen som koster 55 kroner.

 

Picolo
Skriv ned navnet på alle deltakerene og festen er i gang. Appen deler ut oppgaver, virus, nødt eller sannhetspørsmål og så videre til bestemte deltakere. Appen kan lastes ned gratis med en oppvarmingspakke, og om du skulle ønske å fortsette festen kan man laste ned fire andre pakker til 49 kroner uken, 95 kroner måneden eller 519 kroner året.


 

Drikkeleker Partyspillet
Denne drikkeappen gir deg tre gratis drikkeleker: «Ring of Fire», «Jeg har aldri» og «over eller under». Ønsker du å utvide fem nye pakker: «Veddeløp», «Pekeleken», «Gi eller ta», «F*** the Dealer» og «Kortet taler» koster det 99 kroner.

 

iPuke: Drinking Game
Velg antall spillere som skal være med på leken og bruk kortene på skjermen. Spilleren får en oppgave, og alternativet om å enten utføre en oppgave eller drikke x antall slurker. Den som kommer først til 20 poeng vinner spillet og burde i tillegg være i god form. Appen gir deg en startpakke og muligheten til å kjøpe 11 andre pakker til 22 kroner per stykk.

 

100 spørsmål
Du og gjengen skal igjennom 100 spørsmål og på hvert kort stilles et «hvem tror du» spørsmål. Personen som blir nevnt må drikke og skal svare på neste spørsmål. Etter hvert tiende spørsmål er det en felles skål. Klarer dere alle de 100 spørsmålene?

 

LES OGSÅ: Seks gode grunner til å drikke øl


Kortstokk

Kings Cup

Et kjært barn har mange navn. Kings Cup er også kjent som Tangera eller Ring of Fire, og alt du trenger er en kopp eller et glass og en kortstokk. Legg kortstokken opp ned i en sirkel rundt koppen og pass på at det ikke er noe mellomrom mellom kortene. En person starter med å trekke et kort. På hvert kort er det en regel som skal gjennomføres før det er nestemann sin tur.


 

Veddeløp
En kortstokk og et bord på ok størrelse får denne leken i gang. Finn alle essene i kortstokken og legg de slik at sorten synes. Alle spillere vedder slurker på den sorten de tror vil vinne, og disse slurkene skal drikkes før spillet starter. Bygg en så lang rekke du ønsker langs bordkanten, og start spillet ved å snu det første kortet nærmest essene. Sorten på det vendte kortet kan ta esset i samme sort et hakk opp. Slik fortsetter spillet til første ess kommer i mål. De som gjettet på riktig sort kan gi ut det dobbelte av slurker, som de drakk før spillet begynte, til valgfrie spillere.

 

F*** the Dealer
Stokk kortene godt med baksiden opp. Den som starter som «dealer» ser på det øverste kortet og spilleren til venstre starter å gjette et tall fra kortstokken. «Dealeren» forteller om det er riktig eller om spilleren må gjette opp eller ned fra utgangspunktet. Gjetter spilleren riktig på andre forsøk må dealer drikke og gjetter en feil må spilleren drikke differansen mellom gjetningen og tallet på kortet.


 

Over eller under
Et tilfeldig kort blir lagt på bordet og en spiller gjetter om neste kort er over eller under kortet på bordet. Hver gang en spiller gjetter riktig vil antall slurker øke med en, som betyr at hvis en spiller feiler i runde fem, må spilleren ta fem slurker. Er kortet på bordet og neste kort likt hopper det over neste spiller.

 

Busstur
Stokk kortene og bygg en pyramide med kortene opp ned. Bli enig med de andre spillerene om hvor mange kort dere ønsker å ha i bunnen på pyramiden og hvor mange slurker man skal ta for et kort på hver rad. Resten av kortstokken deles ut til alle spillerene som er med. Snu første kort på nederste rad og de som har samme tall/bilde kan dele ut slurkene dere ble enig om på forhånd, til en valgfri spiller.

 

Spill

Beer Pong
Om du ikke har spilt det før, så er sjansene store for at du har hørt om denne legendariske vorsleken tidligere. For å spille trenger man minimum 12 kopper (anbefales ikke å bruke glass) og en pingpong ball. Fyll koppene med enten vann eller alkohol, og sett de i en trekant med seks kopper på hver landside av bordet. Del opp i lag og prøv å kast ballen i koppen. Den som har flest kopper igjen vinner og husk; ingen albue over bordet!


 

Drinking Roulette
Et spill man får kjøpt på for eksempel bokhandelen. Det er inspirert av spillet roulette, men har sin vri med shotglass rundt spillet. Reglene kan du og ditt selskap bli enige om på forhånd, men et populært alternativ er at første spiller starter med rouletten og må drikke tallet som henvises. Slik fortsetter spillet til glassene er tomme. Lander rouletten på et tall med et glass som allerede er drukket, slipper spilleren å drikke. En annen favoritt er at noen glass er fylt med variert alkohol eller vann.

 

Jenga
Jengaregelene forblir de samme, men brikkene har etiketter på seg. Etiketten skal utføres av spilleren som trekker og spillet går som normalt til tårnet faller. Den siste spilleren som la på brikken har vunnet og resten må drikke. Det går fint an å bruke et vanlig Jenga spill og en blyant og skrive på regler. På denne måten kan dere også endre på etiketten om dere ønsker.

 

Shipwrecked
Basert på barndommens spill, «Battleship», men med en vri. I stedet for å plassere båter skal du plassere shotglass og treffer motspiller shotglasset ditt må det drikkes. Den som er først tom for glass har tapt, eller?


 

Uno
Alles kjære Uno som drikkelek spilles nogenlunde likt. Etter kortene er stokket, legges de ned i en bunke på bordet med Uno-siden opp. Den yngste spilleren trekker et kort og legger det ned med fremsiden opp. Neste spiller trekker neste kort og om kortet har samme farge eller tall. Hvis kortet viser stopp kan spilleren som trakk kortet dele ut en slurk til en annen spiller. Om det skulle komme et «trekk to-kort» må spilleren som trakk kortet drikke to og om pluss fire kortet dukker opp må alle i leken drikke.

 

Ludo
Drikkespillet til Ludo har kun en utskiftning mellom brikker og shotglass. Blir du tatt må spilleren drikke innholdet i glasset, tilbake til start og fylle opp glasset. Spillet er som regel for fire spillere, men man kan også lage lag. Må den med mest flaks vinne!

 

Flip the Cup
Alle spillere får en plastikkopp hver som de fyller etter mengden alle er enige i. En spiller begynner å drikke innholdet i koppen og når glasset er tomt skal koppen flippes med en finger fra bordkanten og lande opp ned, før neste på laget kan starte. Den som er ferdig sist er ute av leken og til slutt er det en vinner. Andre morsomme varianter kan være å blande inn Beer Pong, hvor laget må flippe koppene etter ballen har havnet i motstanderens kopp. En annen variant kan også være en variant av stolleken, i stedet for å sitte på en stol skal man drikke koppen foran seg når musikken stopper.


 

LES OGSÅ: Kvinnelige studenter drikker mer enn gutta

 

Lek

Pekeleken
En spiller starter å stille et spørsmål med setningen «hvem tror du…», og etter tre sekunder peker alle spillerene på den personen de føler de tror det gjelder. Personene som blir pekt på må drikke antall pek de har mottatt.

 

Jeg har aldri
En lek som de aller fleste studenter, om ikke alle, har kjennskap til. En person starter med å si noe den aldri har gjort og de som har gjort det må drikke. Er det kun en person som drikker kan personen velge å fortelle historien om hvorfor han/ hun drikker.

 

Vil du heller
En spiller stiller et spørsmål om de andre spillerne heller vil det ene eller det andre. Mindretallet må drikke og neste spiller stiller spørsmål. Spørsmålene går som regel i stilen: Ville du helst drikke så mye du vil og aldri bli full eller alltid være full?

 

Stolleken
Nei, ikke leken som ble lekt i barnebursdager. Sett to stoler med ryggen mot hverandre der to frivillige spillere setter seg. Resten av spillerene stiller spørsmål som for eksempel «hvem er sterkest», hvis en sittende spiller drikker er det poeng til begge to, men om begge drikker eller ingen drikker er det poeng til resten av spillerene og de sittende spillerne må drikke. De sittende spillerene må få tre poeng på rad for å bli byttet ut med noen andre.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet