Personlige egenskaper - Tekstforfatter

Du bør kunne tenke kreativt og nyskapende i tillegg til å ha gode språkkunnskaper. Du må beherske både muntlig og skriftlig språk godt. Det er viktig å ha interesse for det markedet du velger å jobbe med, slik at du kan formulere deg best mulig og slik nå ut til valgt målgruppe. Evnen til å kommunisere og samarbeide med andre er også viktig siden du i en del tilfeller jobber sammen med andre om å skape et helhetlig produkt. I tillegg må du være innstilt på at jobben ikke alltid er ni til fire. Ideer kan ofte dukke opp utenfor arbeidslokalet og du må stadig se deg rundt i hverdagen etter inspirasjon.

Hva gjør en tekstforfatter

En tekstforfatter skal produsere gode tekster til alt fra annonser og reklame til taler og nettsider.

Arbeidsoppgavene varierer etter hva du velger å jobbe med. Jobber du innen reklamebransjen eller markedsføring blir det fokus på samarbeid med grafiske designere for å utforme et produkt med et tydelig og engasjerende budskap. Velger du å skrive taler, introduksjoner, TV-program eller liknende er det større rom for å jobbe individuelt. Det er også mulighet å ha ansvaret for innad og utad kommunikasjon i en bedrift, en oppgave som stadig må jobbes med og nesten alltid kan forbedres.


Utdanning / kompetansekrav - Tekstforfatter

Høgskolen i Oslo tilbyr bachelor i studiet ”tekst og skribent” hvor opptakskravet er generell studiekompetanse. De fleste som jobber som tekstforfatter har bakgrunn fra enten journalistikk, kommunikasjon eller markedsførings- og informasjonskonsulent. Det er mulig å ta ulike studier på veien mot tekstforfatter ettersom dette ikke er et rent studie i seg selv.

Studievalg.no - Relaterte studier til Tekstforfatter

Jobbmuligheter - Tekstforfatter

Som tekstforfatter er det mange muligheter og du kan velge hva du vil jobbe med etter interesseområder. I reklamebransjen er det stadig behov for tekstforfattere som kan jobbe med kampanjer og annonser. Mange bedrifter har egne markedsføringsavdelinger som trenger dyktige tekstforfattere eller du kan velge å jobbe med nettsider. Film-og TV bransjen kan også by på spennende jobbmuligheter hvor du har muligheten til å skrive programmer og tekster.

KarriereStart.no - Temaside Tekstforfatter

KarriereStart.no - Stillingsannonser Tekstforfatter

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Tekstforfatter

Lønnsnivå - Tekstforfatter

Lønn varierer etter hvor du er ansatt og hvilke arbeidsoppgaver du får.

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner
www.utdanning.no