Hva gjør en forsikringsrådgiver

Forsikringsrådgivere jobber med å selge forsikringer og tilby rådgivning til kunder om forsikringsprodukter. Mye av jobben går ut på kundekontakt hvor man bistår med å gi informere og råd til nye og eksisterende forsikringskunder. 

Personlige egenskaper - Revisor

Forsikringsrådgivere bør man ha interesser for tall og økonomiske utregninger. Man må også like å jobbe med mennesker, og kunne kommunisere godt både muntlig og skriftlig. 

Utdanning / kompetansekrav - Forsikringsrådgiver

 

For å få en jobb i en finansbedrift er må man vanligvis ha minimum videregående skole pluss tre års høyere utdanning, gjerne innen økonomi eller handel. Disse studiene finnes ved flere av utdanningsinstitusjonene i Norge, samt i utlandet.
 
For å få autorisasjon som forsikringsrådgiver fra Finansnæringens Fellesorganisasjon kreves det at man avlegger eksamen i kurs som tilbys ved BI Forsikring. Man må ha minst tre års yrkeserfaring med rådgivning og salg av forsikring samt bestå kurseksamenene for å bli autorisert. Det gis autorisasjon i Både skade- og livsforsikring.

Studievalg.no - Relaterte studier til Forsikringsrådgiver


Jobbmuligheter Forsikringsrådgiver

Forsikringsrådgivere arbeider i forsikringsselskaper, banker eller hos uavhengige forsikringsmeglere. Man kan også være ansatt i statlige og kommunale pensjonskasser. 

KarriereStart.no - Temaside Forsikringsrådgiver

KarriereStart.no - Stillingsannonser Forsikringsrådgiver

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Forsikringsrådgiver

Lønnsnivå - Bedriftsrådgiver

Lønnsnivået vil kunne variere stort ut fra blant annet arbeidssted, arbeidsgiver, utdannelsesnivå ansiennitet og størrelse på kundekrets. Mange jobber også under provisjons-ordninger, som vil si at lønnen er avhengig av hvor mange forsikringer man selger. Anslagsvis kan man regne med en årslønn fra 300 000 og oppover. 

 

Takk til / Kilder

 

Finansnæringenes Fellesorganisasjon: www.fnh.no
 
Finansnæringens Arbeidsgiverorganisasjon (FA): www.finarb.no

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner