Hva gjør en account manager

En Account Managerer en person i en bedrift som er ansvarlig for forvaltningen av salg og forholdet til bestemte kunder. Ansvarsområdene til en Account Manager varierer avhengig av hvilken virksomhet vedkommende jobber i. Målet er å opprettholde forholdet til kunden slik at den fortsatt ønsker å benytte seg av selskapets tjenenester. En Account Manager er også ansvarlig for å jobbe med kundene for å identifisere deres behov, og er kontaktleddet mellom kunden og bedriften.

Personlige egenskaper - Account manager

Som Account Manager omgås du mange mennesker, du skal skape gode relasjoner mellom klientene dine, og det å like mennesker kommer godt med i en slik jobb. Det er også positivt om du er utadvent og gir mye av deg selv. En Account Manager jobber ofte i team, så du må også like å samarbeide med andre mennesker i jobben.

Utdanning / kompetansekrav - Account manager

For å bli Account Manager kan du studere forskjellige fag. Du kan blant annet studere marketsføring, økonomi og ledelse, økonomi og administrasjon og regnskap og revisjon både i Norge og i utlandet.


Studievalg.no - Relaterte studier til Account manager

Jobbmuligheter - Account manager

Som Account Manager har du mange jobbmuligheter. Du kan jobbe i bedrifter og selskaper som driver med salgsarbeid.

LES OGSÅ: Yrkesintervju - Key Account Manager - Jon Holth Egeberg

KarriereStart.no - Temaside Account manager

KarriereStart.no - Stillingsannonser Account manager

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Account manager

Lønnsnivå - Account manager

En Account Manager har ofte en lønn kombinert av en fast grunnlønn og en resulatbasert bonus ut ifra oppnådde resultater individuelt, teambasert, avdelingsbasert eller totalt ut fra hvordan bedriften presterer. Lønnsnivå er normalt høyt i denne typen stilling, men vil variere fra bransje, type firma, hvilke produkter man jobber med, geografisk og ut i fra typen kompetanse som kreves i stillingen. En account manager kan tjene fra en normal lønn og opp til flere millioner kroner per år, dog sjeldent ekstremt mye.

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner