Systemarkitekt

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Systemarkitekt

Systemarkitekt, generell beskrivelse av den som har ansvaret for teknisk design av hele eller deler av et IT-projekt eller system. Idag velger man ofte å detaljere rollen ytterligere gjennom å spesifikt snakke om Infrastrukturarkitekt eller teknisk arkitekt når rollen handler om design av hardvare, respektive Løsningsarkitekt (eng. Solution Architect) om rollen gjeller design av et mykvareprosjekt.

Mange (blant annet Microsoft) har gjort ytterligere oppdeling av mykvarearkitektrollen igennom å øverst i hierarkiet plassere en Konsernarkitekt (eng. Enterprise Architect) som har ansvaret for den overgripende IT-arkitekturen i et konsern eller større foretag. Konsernarkitekten har ansvaret for det som motsvarer en stedsplan i tradisjonell arkitektur. Denne "stedsplanen" ligger siden til grunn for løsningsarkitektens arbeide når denne skal designe et spesifikt system som skal brukes i foretaget.

Om den aktuelle systemarkitekturen er serviceorientert snakker man dessuten om en Servicearkitekt som ansvarer for detaljdesign av hver tjeneste/service i designet som løsningsarkitekten har tatt fram.

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Systemarkitekt

Studievalg.no - Relaterte studier til Systemarkitekt

 

 

 

Jobbmuligheter - Systemarkitekt

KarriereStart.no - Temaside Systemarkitekt

KarriereStart.no - Stillingsannonser Systemarkitekt

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Systemarkitekt

 

 

 

Takk til / Kilder

 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner